Bijzondere Momenten

11. nov, 2018

" Er is één ding wat alzheimer niet kunt wegnemen, dat is de liefde.

Liefde is geen herrinering, liefde is een gevoel, dat zetelt in je hart."

11. nov, 2018

Afgelopen zaterdag in zeist om te collecteren voor Alzheimer Nederland.

Het was de laatste collecte dag, samen met renate en een vrijwillege medewerker van alzheimer nederland.

De bedoeling was om de hele dag te staan, van af 9 tot 12 uur hebben we het volgehouden. Rond 11.uur was mijn energie eigenlijk al op, maar dat laatste stukje wilden ik zeker niet opgeven. De andere vrijwiller / Contact persoon van alzheimer nederland heeft de middag nog doorgehaald.

De hele week was er al gecollecteerd, en er is deze week ook nog een brief verzonden om Donateur te worden. Zo hebben wij geprobeerd een bijdrage te leveren omtrent de ziekte van alzheimer.

We hadden een aantal vergeet-me-niet speldjes, ik heb er diverse kunnen en mogen weggeven. Bijzondere dankbare en liefdevolle reactie's volgden daar op.

Bijna alle dames achter de marktkramen heb ik een speldje mogen geven, om zichtbaar te laten zien, en betrokken te zijn omtrent de ziekte van alzheimer, en of andere vormen.   

Renate begon met een start rond de kraamverkopers op de markt, het heeft haar geraakt op wat voor liefdevolle reactie's maar ook de giften die werden gegeven.

9. nov, 2018

de voorbereiding om een dagje op de markt in zeist te staan, om voor Alzheimer Nederland collecteren en bij een stand informatie te geven of ondersteuning.

Maar ik kwam ook een mooi nummer tegen omtrent alzheimer, over een vader en zoon.

Dit past ook in ons levensverhaal met mijn mijn zoon joery, hij duwt het soms weg maar doet het net zo bijzonder als het verhaal hieronder, wel op ons eigen manier.

aan het eind van het film zijn de woorden voor ons beiden zeer passend:

"Stop in his world, and is life" - "Everyone have his time"

"when my day comes, You remeber, That i love You ."

9. nov, 2018
4. nov, 2018

Denk ik te makkelijk?? 

We zitten nu al een paar jaar met de ziekte van Alzheimer opgescheept. Het gaat Niet weg! Het wordt bij Frans niet beter. Zoals hieronder geschreven het kan worden verzacht door hulpmiddelen. Het gaat niet weg... sterker nog het wordt alleen maar moeilijker. 

Ik heb de ziekte al vrij snel geaccepteerd. Frans mankeerde nooit wat maar zijn gevoel loog niet. Alles viel op zijn plek. Wat doe je ermee? het beste er van maken. Tenminste dat is onze manier. 

Niet om ons er bij neer te leggen. Maar door te doen wat we nog kunnen doen. En dan heb ik het niet over materie maar over het strijden voor meer aandacht voor alzheimer. Alzheimer gaat volks ziekte nr 1 worden. Waarom? omdat er nog geen medicijn of bebandeling is die het geneest. Het is deze maanden wat druk ermee, maar we doen het met liefde. 

Ik doe het voor de toekomst ! Voor mijn kinderen en misschien ook wel voor mezelf. Als ik zie hoe Frans ermee om gaat ben ik super trots.  Frans bereikt veel, zijn karakter is niet veranderd. Alhoewel hij nu wel meer de prater is als vroeger, en emotioneler is. Maar wat doet mij goed ?  

Sind de uitzending alzheimer nl in okt. Heb ik sterk de behoefte om me te laten testen. Waarom ? om wat te betekenen voor alzheimer en de toekomst voor mijn kinderen. Zou ik anders leven ? ja en nee.. de kans dat ik het gen draag is net zo groot als dat ik vandaag of morgen onder een auto terecht kom, of een andere ziekte kan krijgen. Laten we het afkloppen, maar je snapt wat ik bedoel. 

Tuurlijk moet ik me goed voorbereiden, praten, de voors en tegens tegenover elkaar zetten. Maar wat doe ik me kinderen aan wanneer ik me niet laat testen. Het opeens wanneer ik 45/50 ben het merkbaar word, en Ik dan pas in de hele molen moet. Terwijl we in nederland nu de mogelijkheid hebben ons te laten testen. Want zover zijn ze al met onderzoeken. Mocht ik gen drager zijn dan kan ik me kinderen wanneer dan ook erop voorbereiden. En ik zeg niet dat ik me morgen meteen laat testen het heeft wel wat tijd nodig. 

Dit is voor elk familielid een moeilijke keuze. Weet dat het niet stopt bij degene met alzheimer zelf. De kans op erfelijkheid is er helaas.