Bijzondere Momenten

8. sep, 2018

Dat was de reactie van mijn dochter sharona, nadat ik vrijdag middag was thuisgebracht door de regio taxi.

Ik heb het geluk en vanwege de goede zorg van renate, dat ik de weekenden nog thuis mag of kan zijn in dit stadium van mijn verloop en zo kan genieten van de regelmatige bezoeken van onze kinderen, en kleinkinderen als ze komen logeren.

Nu, na bijna twee mooie dagen zijn ze ondertussen weer thuis in amsterdam.

En besefte ik, dat ik niet met sharona op haar vraag had gereargeerd, dus doe ik dat maar op deze manier. Ik zal niet heel persoonlijk, maar wat open en algemeen antwoord geven. Inhoudelijk zal ik dat nog persoonllijk telefonisch met haar de vraag of persoonlijke vragen beantwoorden.

Het schrijven gaat me nog "redelijk" af, maar een klein berichtje kost me wel veel energie en na veel correctie's komt er nog steeds het deel op de blog wat ik in mijn hoofd had.

Het helpt voor mij persoonlijk wel om de dingen te delen. Ik, kan het dan loslaten, en de ander begrijpt dan waarschijnlijk beter mijn visie en mijn beleid in het ziekte beeld.

Ben ik anders dan een ander,... ja waarschijnlijk wel - anders geschapen uit een speciaal soort klei ?

Ik kijk wel vaker in de spiegel, naar mijn gezicht, mijn lijf en mijn leden,... mijn karakter en mijn talent.

Niets aan mij is iets bijzonder, saai of grijs.

Misschien ben ik daarom wel bijzonder,... en soms eigenwijs.

Maar lieve sharona,  je had mijn blog gelezen ... kom maar met je vragen want naar je luisteren,... dat lukt nog wel.  love you, To de moon and back.

 

1. sep, 2018

Voor ons persoonlijk heeft die dag extra impact, goed voor de aandacht en de mogelijkheid om geld op tehalen voor vele projecten, om deze ziekte te kunnen afremmen eventueel tegenezen.

Voor mij persoonlijk zal dat medicijn te laat zijn, maar hopelijk voor vele andere zijn er projecten die veel belovend zullen zijn om op kortere termijnen goede resultaten zullen opleveren om af te remmen, of eventueel "genezende resultaten op kunnen leveren".

Afgelopen week heeft de verpleeg-huisarts diverse bloedtesten afgenomen, ivm de vermoeidheid, achteruitgang maar ook de lopende klachten zoals alle spieren die steeds meer verkrampen.

Resultaat uitslag, alle testen waren goed conform alzheimer verloop. Voormij persoonlijk was dat geen nieuws want dat gaf ik al steeds aan, maar voor de huisarts, de verpleging en renate toch even goed om het ook even persoonlijk bevestigd te hebben gekregen.

Ik had aangegeven om wel gereanimeerd te worden mocht er onverwachts iets gebeuren, maar wederom heeft de huisarts en de verpleegkundige me uitgelegd dat het uiteindelijke percentage bij Alzheimer enorm laag ligt om er goed uit te komen. Onder de 10 procent, eigenlijk nog minder zelfs,... 2 procent. Ook voor mijn situatie met deze achteruitgang.

Ik moest het even verwerken, maar zal aankomende maandag persoonlijk nog even komen bevestigen dat ik dat dus zal af zien van reanimeren, mocht de situatie zich voordoen.

Toch ook iets positiefs, sluit ik af met een filmpje hieronder om u ter overtuigen hoe belangrijk het is om eventueel een bijdrage te willen leveren deze maand.

filmpje toegevoegd hieronder, elke 3 seconde ...

1. sep, 2018
26. aug, 2018

Dat is vaak het moeilijkst op de zondag avond voor renate als ze me weer heeft weg gebracht naar het verpleeghuis.

Natuurlijk ook voor mij om te zien dat het haar zo raakt, net zoals voor onze kinderen ieder op hun eigen manier.

Dit is ook een onderdeel van wat de alzheimer doet met je ziel, verdriet en gemis.

een bijzondere en liefdevolle vertaling hieronder van en door Marco Borsato.