4. nov, 2018

Mind setting.

Denk ik te makkelijk?? 

We zitten nu al een paar jaar met de ziekte van Alzheimer opgescheept. Het gaat Niet weg! Het wordt bij Frans niet beter. Zoals hieronder geschreven het kan worden verzacht door hulpmiddelen. Het gaat niet weg... sterker nog het wordt alleen maar moeilijker. 

Ik heb de ziekte al vrij snel geaccepteerd. Frans mankeerde nooit wat maar zijn gevoel loog niet. Alles viel op zijn plek. Wat doe je ermee? het beste er van maken. Tenminste dat is onze manier. 

Niet om ons er bij neer te leggen. Maar door te doen wat we nog kunnen doen. En dan heb ik het niet over materie maar over het strijden voor meer aandacht voor alzheimer. Alzheimer gaat volks ziekte nr 1 worden. Waarom? omdat er nog geen medicijn of bebandeling is die het geneest. Het is deze maanden wat druk ermee, maar we doen het met liefde. 

Ik doe het voor de toekomst ! Voor mijn kinderen en misschien ook wel voor mezelf. Als ik zie hoe Frans ermee om gaat ben ik super trots.  Frans bereikt veel, zijn karakter is niet veranderd. Alhoewel hij nu wel meer de prater is als vroeger, en emotioneler is. Maar wat doet mij goed ?  

Sind de uitzending alzheimer nl in okt. Heb ik sterk de behoefte om me te laten testen. Waarom ? om wat te betekenen voor alzheimer en de toekomst voor mijn kinderen. Zou ik anders leven ? ja en nee.. de kans dat ik het gen draag is net zo groot als dat ik vandaag of morgen onder een auto terecht kom, of een andere ziekte kan krijgen. Laten we het afkloppen, maar je snapt wat ik bedoel. 

Tuurlijk moet ik me goed voorbereiden, praten, de voors en tegens tegenover elkaar zetten. Maar wat doe ik me kinderen aan wanneer ik me niet laat testen. Het opeens wanneer ik 45/50 ben het merkbaar word, en Ik dan pas in de hele molen moet. Terwijl we in nederland nu de mogelijkheid hebben ons te laten testen. Want zover zijn ze al met onderzoeken. Mocht ik gen drager zijn dan kan ik me kinderen wanneer dan ook erop voorbereiden. En ik zeg niet dat ik me morgen meteen laat testen het heeft wel wat tijd nodig. 

Dit is voor elk familielid een moeilijke keuze. Weet dat het niet stopt bij degene met alzheimer zelf. De kans op erfelijkheid is er helaas.