8. sep, 2018

antwoorden...

Papa ik ben zoekende.... elke keer weet ik dat de alzheimer sneller gaat. De "stempel" alzheimer heb je nu al een aantal jaar. Ik weet dat jij/wij steeds meer achteruit gaan. Ergens wil ik mezelf en anderen beschermen, ook Jou papa. Toch ben ik bang dat je niet alles zegt van wat je voelt.   Wanneer mensen mij vragen hoe gaat het met je vader zeg ik : " naar omstandigheden goed" wat is goed? je gaat elke week als het al niet per dag is achteruit. In het begin was het makkelijker om erover te praten, je had de energie en kon het allemaal nog volgen. Toch lijkt het alsof we dat steeds meer kwijt raken. De puzzel stukjes passen steeds minder goed in elkaar. Ik praat met mama en die verteld me dat je hebt aangegeven dat je in je koppie zieker bent dan we denken. Zie je er dan beter uit dan je je voelt? 

de alzheimer is aan de buitenkant minder zichtbaar. Ik zeg minder want je loopt met een rollator en je gezicht expressie veranderd. Je moet meer je best doen om alles mee te krijgen. Toch zijn er zeker nog wel de momenten dat je actief bent en even gas geeft. Dit waardeer ik erg. Maar niet als het ten kostte gaat van jou energie. Ik wandel net zo graag even met jou en de hond, ik geniet ervan als juliun bij jou op schoot zit en je met hem knuffelt. Hopende dat hij de liefde mee krijgt die we allemaal voelen als we met je zijn! 

Maar houd alsjeblieft niemand voor de gek. Blijf sterk zoals je bent maar verbloem alsjeblieft niets. Geef aan wanneer het teveel is en het even niet gaat. Ik denk dat we dan nog langer van elkaar kunnen genieten. Ik zeg niet dat je dat doet maar het voelt zo. Stoot degene die je lief hebt niet weg. Neem geen afstand, al is het even teveel we hoeven niets te zeggen. De blik in je ogen of even een hand in onze zegt al veel. Stilte is niet erg. 

We houden van je. kus en liefs.