1. sep, 2018

21 september, Wereld Alzheimer-dag.

Voor ons persoonlijk heeft die dag extra impact, goed voor de aandacht en de mogelijkheid om geld op tehalen voor vele projecten, om deze ziekte te kunnen afremmen eventueel tegenezen.

Voor mij persoonlijk zal dat medicijn te laat zijn, maar hopelijk voor vele andere zijn er projecten die veel belovend zullen zijn om op kortere termijnen goede resultaten zullen opleveren om af te remmen, of eventueel "genezende resultaten op kunnen leveren".

Afgelopen week heeft de verpleeg-huisarts diverse bloedtesten afgenomen, ivm de vermoeidheid, achteruitgang maar ook de lopende klachten zoals alle spieren die steeds meer verkrampen.

Resultaat uitslag, alle testen waren goed conform alzheimer verloop. Voormij persoonlijk was dat geen nieuws want dat gaf ik al steeds aan, maar voor de huisarts, de verpleging en renate toch even goed om het ook even persoonlijk bevestigd te hebben gekregen.

Ik had aangegeven om wel gereanimeerd te worden mocht er onverwachts iets gebeuren, maar wederom heeft de huisarts en de verpleegkundige me uitgelegd dat het uiteindelijke percentage bij Alzheimer enorm laag ligt om er goed uit te komen. Onder de 10 procent, eigenlijk nog minder zelfs,... 2 procent. Ook voor mijn situatie met deze achteruitgang.

Ik moest het even verwerken, maar zal aankomende maandag persoonlijk nog even komen bevestigen dat ik dat dus zal af zien van reanimeren, mocht de situatie zich voordoen.

Toch ook iets positiefs, sluit ik af met een filmpje hieronder om u ter overtuigen hoe belangrijk het is om eventueel een bijdrage te willen leveren deze maand.

filmpje toegevoegd hieronder, elke 3 seconde ...