4. aug, 2018

De liefde overwint, maar de alzheimer impact is hard ....

afgelopen vrijdag en een grote deel vandaag - zaterdag hebben we mogen genieten van onze dochter en twee kleinkinderen die op bezoek waren. Onze schoonzoon moest werken, maar kwam ze wel op halen eind van de middag

We hebben niet zo lang geleden in overleg de dagen veranderd, ik kom vrijdag middag nog naar huis rond half 3 mijn zwager haald me op bij het verpleeghuis en levert me thuis af.

Onze dochter en de twee klein kinderen zijn dan al vroeg in de ochtend aanwezig, en kan renate wat ondersteunen met de boodschappen en andere nodige hand en span-diensten.

Zo hebben we wat meer tijd voor elkaar, en de zondag is dan een goede rustdag. Om acht-uur s'avonds, word ik door mijn zwager en renate weer terug gebracht naar het verpleeghuis.

Ondertussen merk ik dat de impact van het alzheimer verloop agressiever is geworden. Maar ook de combinatie in verschilende delen van het lichaam en brein vallen vaker uit, of doen het niet op de normale manier betreft werk en uitvoering.

Ook mijn rust momenten heb ik al iets aangepast, en moet dat nog is stapen blijven doen om nog wat moois van de dag te kunnen beleven.

Los van elkaar, wij in zeist, Renate, en onze zoon Joery. Sharona en haar gezin van uit amsterdam. Mijn broer Evert en Es, zwager Ed en Wilma van uit zeist, en andere familie leden en vrienden die verder weg wonen, ondersteunen ons waar mogelijk is bij eventuele hulp vragen. Allemaal bijzondere mensen ieder op zijn manier.

De kracht zit,... en komt van uit de liefde voor elkaar. 

Het dementie verloop werkt ook door in het brein, aan de namen en de levensverhalen van al die mensen die ik lief heb. Hoe lang die liefde en verhalen blijven, ...

Vergeten Liefde, 

hier onder toegevoegd.