7. jul, 2018

1 of 2 weken thuis ?

Dat was een vraag, of eigenlijk meer aftasten wat goed zou zijn in deze fase van verloop. Want renate heeft ook haar verdiende vakantie gepland. Ondertussen zit de eerste week er bijna op, gisteravond hebben we nog even overlegd wat te doen.

Uiteindelijk, heb ik besloten om de 2e week ook thuis te blijven.

Ik ga het in ieder geval proberen de 2e week vol te maken, en anders kan ik altijd nog eerder besluiten om halverwege de week naar het verpleeghuis terug te gaan.

Voornaamste reden is dat we het nu, nog samen kunnen beleven.

We weten en zien allebei dat de achteruitgang progessief aanwezig is. Ik merk en zie aan hun reactie's vaker de zorgen over het verloop.

Dat het mij zelf minder op valt, klopt ook wel volgens het diagnose proces zoals alzheimer nederland het op de website uitlegt.

Deze nieuwe fase, leert mij ook bewust gebruik te gaan maken van de goede en heldere momenten.

Zoals gerichte dag planning, elke dag is anders, de helderheid van mijn geest, de vermoeidheid van het lichaam, de spieren in armen en benen vertellen ook op hun manier dat de "rek" er uit is.

Gelukkig kan ik het deels nog zelf aansturen, accepteren en begrijpen word wat moeilijker.

Het andere wat niet meer goed gaat, word goed in de gaten gehouden door de zorg in het verpleeghuis en natuurlijk door renate.

In deze fase leer je ook om vooruit te denken, maar dat past zo en zo toch ook wel bij mij. Zoals vertaalt in het nummer hieronder,...