19. mei, 2018

Even weer updaten,

afgelopen weken heb ik mijn plek gevonden in het verpleeghuis, ondanks dat het gesloten afdeling is. Ik mag nog zolang het lukt, zelf de afdeling verlaten in goed overleg.

Waardoor ik ook naar, en met diverse activiteiten in het verpleeghuis mee kan doen.

Ik pak alleen de ochtend activiteiten, anders breekt de rest van de dag mijn energie verbruik op. vooral in de middag en avond komt renate zo vaak mogelijk wanneer het lukt met haar werk, en daar wil ik de overige energie voor bewaren.

De impact en vermoeidheid doet ook nog steeds mee in het proces, vooral de nachten wanneer de spieren door het gehele lichaam opspelen. Maar ook de traagheid zorgt er voor dat ik alles goed probeer te plannen om die energie goed te gebruiken.

Het lopen, en onstabiele evenwicht ontwikkeld ook steeds meer overmacht, en ik probeer daar bij goed op te letten om niet,... te vallen.

Zo onstaan er steeds de stapjes waarmee zonder tekst en inhoud mij word vertelt, hoe het ziekte proces zich blijft uitbreiden.

Eigenlijk ook wel weer bijzonder, want daardoor kan ik nog aangeven wat voor mij belangrijk is om dingen en gesprekken op de juiste momenten te plannen met renate, mijn kinderen, maar ook familie en vrienden.

één zo voorbeeld heb ik hieronder toegevoegd, in tekst en video.