5. mei, 2018

Inloop,

afgelopen week ben ik gestart met en vaste activiteiten programma van uit het huis.

Het heeft zelfs een gepaste naam "De inloop", minimaal 5 dagen in de week is de bedoeling dat ik daar van af kwart voor 10 tot half 12 aanwezig ben. Het aantal mensen verschilt per dag.

Maar op de vrijdag ochtend word er gezongen, en het verbaasde me zelfs want afgelopen dagen waren er gemiddeld maar 5 a 6 mensen, maar bij het zingen ruim 20.

Een net samengesteld mapje met diverse lied teksten, na gelang de tijd het toelaat om de beurt iemand zijn of haar lied mag of kan uitkiezen. En tussen door ook nog een kopje koffie, en zo vang je ook wat persoonlijke reactie's op.

Ieder heeft zijn eigen "levens" - verhaal,  het gemiddeld leeftijd is ook ruim midden in de tachtig en het bijzondere is dat je aan de persoon soms zelf kan zien hoe ze er mee om gaan. Voornamelijk aan de manier van binnen komen, wel een vaste plek, of perse bij een vaste bewoner uit de zelfde huiskamer, of op een speciale hoek - rolstoelplek.

Het samengestelde liedboek, zorgt voor een goede diversiteit en keus aan liederen. Ik ken de meeste mensen niet bij naam, maar bij het persoonlijk keuze lied de de persoon wilde zingen probeerde ik te achterhalen waarom hij of zij dat lied wilde zingen.

De vaste begeleider, wist al aardig wat de betreffende woner al graag wou zingen.

Veel liederen, zingen wij ook bij het leger des heils waardoor ik door een nummer toch emotioneel werd geraakt. Ik moest daardoor wel even stiekum slikken, soms is het de melodie of de tekst wat je laat voelen dat het goed is en of goed komt.

Toeval of niet, ? ik opende een ander pagina om iets toe te voegen en vond het volgende wat zo bijzonder mijn belevenis vertaalde, ... zie hieronder toegevoegd.