29. mrt, 2018

Uitstellen, ...

het geen wat we zover mogelijk uit wilden stellen ( buiten frans om) is werkelijkheid geworden. Frans is afgelopen dinsdag intern gaan wonen in de wijngaard. We wisten dat het eraan zat te komen maar wij hoopten dat die ene week misschien wel twee of drie weken zou worden. Helaas..dit kwam op Frans zijn pad. Frans heeft een mooie kamer op een gesloten afdeling van de wijngaard.  Frans heeft het nog naar eigen zin in kunnen richten zodat hij zich er fijn voelt, thuis voelt.  

Gister was ik daar. was benieuwd naar de plek waar hij nu zat en wilde iets betekenen misschien konden we nog helpen. Dat voelt goed. Het is een mooi kamertje en Frans heeft er bijna alles in wat je nodig denkt te hebben.

Samen met Frans en de kindjes liep ik een rondje door het Zorgcentrum. Frans was vergeten dat ik er al eens eerder geweest was. moest ik hier wat over zeggen? het was immers al een tijd geleden. op de helft deden we een spelletje met Djez-lin.  

Onderweg merkte ik dat Frans een man met een missie zal blijven. hij nam me mee om te laten zien dat het goed is zo. Niet met die woorden maar wel met die ogen en zijn uitleg over wat de mogelijkheden daar allemaal zijn. Hij maakte duidelijk ik zit hier goed.

Naarmate we langer liepen raakte Frans vermoeid. Kwam moeiljk uit zijn woorden en werd stiller.  We hebben even wat gedronken terwijl de kindjes even speelden. Het was wat stiller maar niet ongemakkelijk. Ik keek naar Frans en dacht alleen maar wat ben ik trots! trots dat je zo sterk bent, trots dat je het nog allemaal zelf doet. 

In het weekend zal Frans nog wel naar Renate gaan. Maar voor hoelang dat goed gaat dat weten we niet. Het is fijn dat we die beslissingen altijd in goed overleg bij kunnen stellen.

Het zal altijd moeilijk blijven want er is niets wat we niet voor Frans over hebben. Ons hart spreekt onze gedachten tegen. Het moet wennen, ... het heeft tijd nodig om niet beter te weten.  Als frans maar weet dat we om hem geven... als hij niet weet maar voelt, Dan is het voldoende. Je hoeft het niet te weten als je het maar Voelt.

Zal wat vaker je hand vastpakken dan hoef je niet te denken.

Dan kun je voelen dat ik zoveel van je houdt. Ben trots op frans ondanks zijn ziekte steunt hij ons ook nog steeds.