30. dec, 2017

Nog even voor de jaar-wisseling,

dit jaar afsluiten met een gedachte en een lied.

Wij hebben wat met stef bos en jeroen van de boom, extra versterkt na de deelname op de televisie met het programma onvergetelijke herrineringen.

Het nummer vertaalt eigenlijk precies wat er in mijn hoofd gebeurt en hoe ik het ongeveer ervaar. Vertaalt en gezongen door Stefbos en Diggy Dex ,

Ons hoofd is een huis...

Want ons hoofd, is een huis. Met gangen volgedachten die zoeken naar woorden, zoeken naar zinnen, met uitzicht naar binnen, inzicht naar buiten. Ramen die openslaan, en deuren die zich sluiten, kamers vol verleden, kamers van ons leven,

Ons hoofd is een huis.

Gek dat niemand weet hoe het eigenlijk precies werkt, weinig nog misterieus nog is het hoofd van een mens, laat staan het woord ervoor, ik denk een Wijs Man, of dat het bewijs is wat ik denk ?

Ik open nog een deurtje, ééntje met een geurtje, die me doet denken aan super acht, of volle kleuren, en andere tijden.

Was een jaar of acht, zie het beeld nog voor me. Ons oude huis, en mijn pa lees de krant en ik denk alleen aan beelden, wat is sterker dan de kracht van ver-beelding.

Een oneindig labyrint met niet een onduidelijk begin, een chaos met een onoverzichtelijk stroom, en ik zit daar midden in. Wij en ik doen een poging om orde scheppen door middel van woorden te zoeken, naar een zin...... Kom gerust binnen

Sorry heb alleen niet opgeruimd, .... binnen in mijn "huis".

Ons hoofd is een huis, met gangen vol gedachten die zoeken naar woorden, zoeken naar zinnen.

Je kunt er soms verdwalen, de weg niet meer vinden,...

Dagen en jaren lopen door elkaar en, je weet soms niet meer waar je bent in je huis dat je altijd heb gekend. Je hoofd, is een huis....

Het is zo groot huis, met talloze kamers en gangen en kronkelde paden die weer leiden naar iets anders. Een doolhof die de hele tijd weer veranderd, net als je denkt dat je denkt ik heb het in de gaten, verschijnen en vallen er weer nieuwe gaten, en nieuwe deuren.

En ik zie iets dat vroeger is gebeurd, of ik denk - denk ik dat alleen niet zo troebel als de geest. Waarneming is zo onbetrouwbaar, het zorg voor hoop en vrees.

Dus wat is het verschil tussen nep en echt, tussen dromen en de waarheid, wanneerik iets tegen je zegt.

Wat ik heb in mijn hoofd staat misschien te ver van je af, of zit in de kamer op slot waar ik naar binnen kwam, zit de deur dicht, of blijven ze open ?

Hou je vast aan willen weten of blijven geloven, kom gerust binnen, binnen in mijn huis... sorry ik heb alleen niet opgeruimd.

Ons hoofd is een huis, dus kom gerust binnen, binnen in mijn huis, ik heb aleen niet opgeruimd.

"ons hoofd is een huis."

De beste wensen, maar ook een gezond, liefdevol en gelukkig nieuwjaar toegewenst.