20. dec, 2017

Casemanager - Dementie.

We hebben een nieuwe casemanager, Anneke.  ( onze vorige mocht met pensioen ) Het duurde even voor we een "zelfde" persoon, met de zelfde passie en liefde toegewezen hebben gekregen.

Tijdens het eerste gesprek, was de klik er al. Het gevoel van luisteren, kennis en geduld.

Gisteren was onze eerste echte gerichte contact, omtrent de stap te gaan voor bereiden voor interne opname in het verpleeghuis de wijngaard.

Daar over hebben we thuis al vele gesprekken gevoerd vooraf, met elkaar, met de kinderen, maar ook ieder persoonlijk met vrienden en of familie.

Allemaal voorbereidend werk, naar acceptatie en eigenlijk ook al een deel van het loslaten.

Natuurlijk beleven we het samen, maar we ervaren het anders. Ik wil vooruitdenken en de zorg geregeld hebben om juist de mooiste momenten nog samen te kunnen beleven.

Renate ook, maar wil... het zelf doen,... de zorg, eventueel met ondersteuning. Vanuit de liefde zoals we in onze trouwbelofte elkaar hebben beloofd, in voor en tegenspoed.

Anneke heeft goed geluisterd, de gevoelens nog eens benoemd, actuele stand en de stappen die genomen moeten worden uitgelegd, en daarvan uit hebben we een plan van aanpak besproken.

Ook diverse papieren die nodig waren meegegeven, en een vervolg afspraak gemaakt. Ook volgen er nog diverse telefonische contacten indien nodig i.v.m, aanvullende informatie of papierwerk.

Nu lijkt dat allemaal heel normaal, en voor sommigen eenvoudig. Maar er zit veel meer achter, het levenswerk van ons samen...

De meest belangrijke dingen in het leven,... zijn geen, dingen.