16. okt, 2017

Onvergetelijke herinneringen - SBS6

Aankomende zaterdag 21 oktober zend SBS6 samen met Alzheimer Nederland weer het jaarlijkse tv programma Onvergetelijke Herrineringen uit. Het programma start om 20.30 uur tot 22.30 uur

Wij hebben het voorrecht en de mogelijkheid gehad om daar aan mee te doen. 

We hebben een deel van onze ervaring mogen en kunnen delen, de impact, de liefde, het verdriet, maar het allermooiste is het houden van elkaar.

Natuurlijk gaat het ook om geld op te halen voor onderzoeken en voorlichting.

Ik heb de afgelopen jaren geprobeerd te vertalen hoe wij persoonlijk het ervaren, aan de buitenkant is niet zo heel veel te zien. Net als de ziekte van Alzheimer zelf, het ziekte beeld meld zich op vaste tijden. Afgelopen jaren heb ik geprobeerd te vertalen wat de impact doet bij jonge mensen. 

Nu lukt het me niet meer zo goed, ben al ruim over de helft van het proces heen.

Afgelopen week hadden we nog een thuis gesprek, met de huistarts, Sanne wijkteam ondersteuner gemeente zeist, en een nieuwe dementie coach-begeleider van uit de wijngaard ( het verpleeghuis / dagbehandeling ) over de stand van zaken. Na afloop gaf ik uiteindelijk toe aan renate dat ik de vragen niet meer overzie en dus mijn antwoorden of het gesprek daardoor steeds ontspoorde.

Ik heb besloten om aan dat deel van die gesprekken minder actief deel te nemen.

Wat we altijd hebben geprobeerd is om de rust te bewaren en de liefde te behouden, en meestal probeer ik het schrijfmoment af te sluiten met een gedachte of lied. Deze keer is het weer een lied zoals hieronder toegevoegd.