6. okt, 2017

Impact,

Ondertussen hebben we al best veel kennis en ervaring opgedaan omtrent de Alzheimer.

Maar de impact ervan blijft en is steeds weer hard, elke keer weer.

Op dit moment verlies ik steeds meer de grip op mijn incontenentie, afgelopen 2 jaar lukte het me nog zelfstandig met de hulpmiddelen die er voor zijn me zelf te redden.

Nu gaat er vaker iets mis, maar meer in de zin dat ik het geestelijk niet meer goed op een rij krijg en dus handelingen vergeet. Deze week dus weer even onze huisarts geinformeerd per mail, we zijn naar de apotheek geweest voor advies en mogelijkheden.

Wat proefverpakkingen mee gekregen, maar.... uiteindelijk past het niet of de juiste maat is daarin niet leverbaar en andere optie's zijn of waren er eigenlijk niet.

Zelf had ik al het vermoeden dat mijn brein de signalen minder vaak doorgaf. Ondertussen heeft de progressie doorgezet en verlies ik vaker de controle. Natuurlijk vinden we wel een oplossing of eigenlijk, we leren er wel weer om daar mee om tegaan.

De andere impact is eigenlijk groter, en kost meer tijd in het verwerken en het een plaats te geven. Ook over mijn korte termijn geheugen heb ik geen controle meer over. Komt tijd komt raad.... is mijn levens motto maar langzaam word de werkelijkheid waarheid waar renate zo bang voor is....

"rustig en stil, zit je in je stoel, en weet je steeds minder meer van 't heden. Uiteraard doet je al zo veel om voor me te blijven zorgen. Maar langzaam aan komt die gevreesde morgen, dat je onverwachts zal zeggen..... hoe heet je ook alweer "