5. mrt, 2017

10 minuten moment,

Ik probeer mijn belevenissen te verwoorden om de grip erop tehouden, en daarmee het overzicht te behouden en het verloop vast te leggen.

Voor alzheimer of dementie is er uiteindelijk geen vaste of persoonlijke draaiboek. Wel een goed algemeen verwachtingspatroon voor verschillende vormen

Persoonlijk merk ik dat mijn verwachtingspatroon en grip verdwijnt, het verbaast me dat het me minder raakt dan een jaar terug. Als er nu iets mis gaat dan benoem ik maar als: " een 10 minuten moment " omdat het ook niet meer zo lang blijft hangen in het brein. Er zit gelukkig nog wel mooi een ruime balans tussen van 10 minuten er voor en 10 minuten erna.

Alternatief bij twijfel of een snelle reactie, is te beantwoorden met ja of nee. -> 50% kans op het juiste antwoord. Bij mijn pinpas krijg ik maar 3 pogingen voor dat het word geblokkeerd.

Uiteindelijk draait het om geluk, en zo beleef ik het ook. Maar ik vergeet soms nog wel eens een belangrijk persoon in mijn leven te beschrijven. ( hij wil het liever niet ) Het mooie van internet is dat je soms tegen iets aan loopt wat je gedachte niet beter kan verwoorden. Dus "kleine jongen" zo zie ik je ook in de wereld staan en ik weet dat je ook zo over mij denkt. Maar ik hou je in de gaten. Dit nummer vertaald jou en onze gesprekken.