5. feb, 2017

De basis van mijn bestaan,

Is van alles… wat ik lief heb om me heen.

Mooie woorden als je de tijd neemt om dat nummer te beluisteren dan moet dat hoogst waarschijnlijk ook je emotie aanspreken.  (het nummer toegevoegd onder de blog.)

Afgelopen zaterdag, hebben we onze dochter schoonzoon en kleindochter bezocht en ik wou graag even helpen met een paar klussen die ze gedaan wilde hebben. Niet alles lukte wat ik in gedachte had of wou doen, maar het heeft onze band wel meer versterkt.

Onze schoonzoon heeft me diverse keren bedankt, niet een gewone standaard bedankje maar van uit het hart. Als vaderschoonvader voel je dat dondersgoed aan. Bij mijn schoonvader had ik ook moeite om die strenge man te peilen wat hij nou van mij dacht of…. uiteindelijk is dat toch goed gekomen. 

Zo is dat ook met alles wat ik lief heb om heen. Ik word wel steeds meer emotioneler om de dingen die ik niet meer.. of soms niet meer begrijp. 

Het progressieve verloop krijgt daar steeds meer grip op. De juiste omschrijvingen van voorwerpen kloppen vaak niet meer. Een kleding stuk zoeken in de koelkast, en of de volgorde van wassen en aankleden haal ik nog wel eens door elkaar. Bij het zetten van koffie of thee met een koekje er bij behaal ik bijna het record om alle kastjes te doorlopen. Ook als bijna alles al klaarstaat. Ondanks de voorzorg en gebruik van incontinentie materiaal gaat er soms wel iets is mis. 

Gelukkig spelen die ongemakken nog wel in op mijn persoonlijk emotionele gevoelens. Waardoor ik nog meer ervaar dat mijn basis alles is wat ik lief heb om mij heen.

Het vertaalt uiteindelijk, het boek van mijn bestaan.