28. dec, 2016

Stef Bos,

Een man die ik bewonder, en waar ik graag naar luister, al vele jaren lang.

Afgelopen kerstdag werden wij verrast door onze dochter, we kregen omstebeurt een klein pakje met een tekst, toen we uiteindelijke alle stukjes hadden gehad moest er gepuzzeld worden.

Uiteindelijk kwam de volgende tekst:  “Jullie-zullen-samen-een-avond-uit-gaan-have-fun”

Nu zijn wij nog geen echte holbewoners, maar uitgaan komt er eigenlijk nooit van. Dus dit was een goede hint, maar het duurde niet lang omdat ze de verassing haast niet voor zich kon houden.

We kregen allebei een ticket voor het concert van Stef Bos,en Band - WERELDWIJD.

Toen vielen er best wat tranen, heen en weer. En was ik even stil, sharona vertelde: door de loop van de jaren en tijdens hun opvoeding hebben ze best vaak naar zijn cd-s moeten luisteren. Ook op je alzheimer-blog heb je vaak diverse songteksten geplaatst, met een gedachte waar andere mensen ook weer iets aan hebben gehad. Als er dan echt iets bij jou, jullie beiden past is om samen een live concert bij te wonen.

Dat klopt helemaal, in deze fase heb ik er nog grip op. De rustige nummers kan ik het best nog handelen en volgen.

Songteksten als:  “je vindt soms een weg, als je durft te verdwalen” – “je ziet pas de kern van alles, als alles verdwijnt.” die raken, en versterken me in het verloop van het Alzheimer proces.

Een mooie afsluiter is dan ook één van zijn laatste nummers: Mijn tijd moet nog komen,….

De you tube-link voeg ik nog toe. Maar het voelt wel dubbel, in de tekst word gezongen: “ Dus mijn tijd moet nog komen, ik ben nog altijd, ik ben nog altijd onderweg. En ik heb, nog steeds, mijn dromen, en ik ben pas, Hoop ik op de helft….”

Al weet ik persoonlijk wel beter, ik, heb dan in ieder geval mijn dromen…