8. dec, 2016

Een bijzonder kerstverhaal, een sprookje, of toch hoop op.. ?

Het begon in een stad ver hier vandaan. Een klein meisje genaamd Freya was bezig met de kerstvoorbereiding.

Iemand ontbrak… weggestopt en vergeten.

Freya vroeg aan haar vader, om wie gaat het dan ? en zo begon haar vader, het verhaal te vertellen. Het verhaal van de Kerstman.

Het begon mis te gaan op kerstavond, alles bleek verkeerd te gaan. De Kerstman leverde verkeerde cadeautjes af op onjuiste adressen.

Hij raakte steeds meer het overzicht kwijt, de namen en adressen kon hij niet meer lezen en de verwarring was niet meer te overzien.

Hij werd verdrietig, afstandelijk en bang. Jaar na jaar werd het alleen maar erger. Het was beter om helemaal niet meer te komen, en zo besloot hij om te stoppen.

Maar... Freya kon het niet geloven, dat het verhaal zo moest eindigen. Ze bedacht een plan en misschien kon ze de Kerstman wel helpen.

Dus ging ze op reis met haar plan omdat ze geloofde dat er iets aan gedaan kon worden.

Freya verzamelde de elfen bij elkaar en vertelde haar plan… Als er in je hoofd iets fout of stuk gaat dan moet dat toch gerepareerd of hersteld kunnen worden. De elfen hadden nu een nieuwe opdracht gekregen om uit te voeren. Ik geloof in jullie en daar vertrouwde Freya op.

Het moraal…. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van Dementie. Het kan iedereen treffen. En iedereen… kan een rol spelen in de strijd om terug te slaan.

Door alle onderzoeken wint de kracht en het toeval over de toekomst.                           Als je dat doet geloven of… als dat je wens mag zijn over de dementerende medemens. Zo dat hj of zij kan blijven hopen.

Als u in de positie zit en U heeft de mogelijkheid om een bijdrage te leveren... denk dan ook eens aan Alzheimer Nederland. rond deze feestelijke dagen.

en weet U..., Groot of klein, elke bijdrage…draagt daar iets aan bij.

NL 13 INGB 0000 00 2502 t.n.v. Alzheimer Nederland.

Hieronder toegevoegd:  Het you tube filmpje: Santa Forget...