11. aug, 2016

Gespot...

 

 

Vanaf vandaag ben ik continue te volgen.

 

Want de laatste tijd als ik even de hond ging uitlaten, of evenmaar uiteindelijk langer weg bleef om een boodschapje te doen, of even…. een uur eerder op de afgesproken stond.

Werd het tijd om actie te ondernemen.

Het gaat nog redelijk goed voor mijn gevoel, maar we hadden al eerder nagedacht om als extra controle een gps systeem te kopen los van mijn mobiele telefoon. Bijzonder dat we er allebei de zelfde gedachte en huiswerk daarover hadden gedaan zonder dat van elkaar te weten er over begonnen. 

Ik heb soms problemen met de handelingen op mijn mobiel. De motoriek zorgt ervoor dat ik wel eens op de verkeerd knop druk en dan moet ik weer zien terug te komen op wat ik nou wou doen. Begrijpend mee omgaan geeft ook vaker problemen. En het zoeken waar die nou weer lag, in combinatie met vergeten op te laten was de aanleiding om tot actie over te gaan.

We hebben gekozen voor de spotter van de kruidvat, meerdere personen kunnen me nu stil volgen via een app op hun mobiel als ze dat willen. Belangrijkste is dat het rust geeft voor renate en mijn kinderen. Wat uiteindelijk ook weer rust voor mij oplevert.

Dit apparaatje hangt aan nu aan mijn broek, renate of mijn zoon en dochter kunnen dan toch telefonisch contact maken. Het blijft een hulpmiddel, maar wel één die rust geeft.

Gedachte - Zou het eigenlijk niet fijn zijn als het leven een afstandbediening zou hebben? “ terugspoelen-> voor alle mooie momenten, snel vooruit-> voor alle slechte momenten, en pauze-> voor alle momenten, waarvan je zou willen dat ze nooit voorbij zouden gaan.”