26. jul, 2016

De eerste week dagopvang na de vakantie is alweer voorbij.

 

Ik kom weer langzaam terug in mijn structuur en dat geeft weer rust in het algemeen.

Op de dagopvang waren ook diverse veranderingen.

Nieuwe mensen en verschuivingen hebben plaatsgevonden.

 

Het dagprogramma word aangepast aan het weer en soms worden 2 groepen samengevoegd. Enkele activiteiten vallen weg en starten na de vakantie weer op zoals sport, maar er word wel gezocht naar een goed alternatief.

Over een week of 2 ga ik uiteindelijk over na een andere groep, ik zie daar wel naar uit het is een beetje dubbel omdat de meeste dat als een bevestiging zien als achteruitgang in je ziektebeeld. Dat klopt ook wel, maar ik zelf kan het nu dan wel op mijn eigen tempo bijhouden.

Het is ook een mooie uitdaging om de juiste balans weer terug te vinden maar ook om het brein goed te blijven activeren. Daarbij ook de juiste rust momenten te pakken en de plezier er in te houden van de dagopvang.

Er zijn er ook die er liever niet heen gaan of met tegenzin. Uiteindelijk heeft dat te maken met ieders persoonlijke ziektebeeld, en hoe de persoon soms in het leven staat of heeft gestaan. De afgelopen week heeft mij weer genoeg energie en ideeën opgeleverd.

Als afsluiter nog een mooie vertaling over Geluk, 

Je kunt het geluk niet grijpen met de hand - Niet zetten in een lijstje - Je kunt het niet zelf maken - Ook niet van hout van steen of zand - Niet breien en niet haken - Niet knippen uit de krant -  Je maakt het niet van aarde - Ook niet van gras of hooi - En omdat je geluk niet kan maken-  Daarom is het zo mooi.”