28. jun, 2016

Bewust even de weg kwijt , maar ook tijd voor een Feestje!

 

Afgelopen zaterdag waren we nog even op de markt, links en rechts passeren dan mensen.

Ik raak daar soms van in de waar. Alle handelingen die elkaar dan snel op moeten volgen lukken dan niet meer.

 

Wat eigenlijk automatisch of van zelf gaat, even stoppen dan naar links of rechts daar heb ik geen grip op. ik krijg in één keer zo veel informatie en verlies overzicht en controle. Ook de drukte van zo veel mensen om me heen maakt me onzeker.

Ik sta dan maar even stil en wacht op een rustig moment en stap dan weer verder. Gisteren op de dagopvang had ik dat ook even, raar eigenlijk want het is een vertrouwde omgeving. En zo druk was het ook niet in de hal, links en rechts passeerde iemand en er kwam ook nog iemand aanlopen.

Ik ben en was dus bewust even de “weg “ kwijt. 

En dan, dan probeer ik het te begrijpen en vraag me af waarom gebeurt dit nu vaker of sneller achter elkaar. Ik heb wel een idee, maar heb ondertussen wel geleerd om het te bespreken met de zorgprofessionals. En zal dat morgen op de dagopvang dan ook doen… Word vervolgd.

Hieper de piep …

Aankomende zondag zou ik statistisch gezien weer een stukje wijzer worden het word mijn 52ste verjaardag. Meestal  rond die leeftijd als je dan gefeliciteerd word krijg je te horen, wijsheid komt met de jaren of …. is het verstand.

Dat levert altijd wel een discussie op met een lach, en de uitslag doet er dan niet toe.

Deze verjaardag heeft wel een ander impact. We zullen dit bewuster en intenser beleven. Net zoals het beleven van de Dementie in de fase van dit moment, we kijken er nu met andere ogen naar.

Concreet: Kijkend naar de actuele wetenschappelijke kennis op dit moment. Als de kaarten zijn geschud en op de juiste plaats worden gelegd, dan is het duidelijk dat het aankomend jaar meer “verlies” zal tonen. Persoonlijk, innerlijk , en uiterlijk.

Als ik het zo nog even na lees, dan lees ik er ook heel veel liefde in. En dat beleven we dan ook zo.