21. jun, 2016

Even weer een update,

 

 

Vandaag heb ik even mijn Verloop alzheimer bij gewerkt.

 

 

 

 

Het aan en uitkleden gaat meer problemen geven. Ik neem daar al de tijd voor door vroeg op te staan. Het val en onbalans gevoel en gevaar word groter.  Het geld voor wassen en aankleden, maar ook bij het opstaan en soms bij het lopen.

Als ik te lang stil zit, dan verstijven mijn spieren in handen en benen. Als ik in de nacht naar het toilet moet is de eerste stap voorzichtig om de bedrand te gaan zitten, maar door de verstijving kost dat meer moeite, daarna komt het opstaan ik heb dan de mogelijkheid om me ergens aan op te trekken dan merk ik dat de spieren pas een signaal krijgen van in beweging komen. Als ik dan rechtop sta dan begint het lopen naar de toilet, alleen word het lopen meer schuifelen. De terug weg gaat wel weer wat beter, soms snaai ik dan ook even wat even lekkers uit de keuken.

Zo gaat het ook bij de dagopvang als ik bijvoorbeeld even heb gerust, bij het teruglopen naar de huiskamer loop ik al iets dichter bij de muur om eventueel val beweging te kunnen opvangen. "(en nee!, ik snaai dan niks uit de keuken)“

Niet zo lang geleden wilde ik dus de draai maken om op de rand van het bed te gaan zitten, maar ik glee er af en lag deels op de grond. Gelukkig kom ik voorlopig zelf nog wel weer omhoog op eigen kracht. Het gaat dan wel niet snel maar het lukt me nog, en het geeft nog een gevoel van uitdaging en zelfstandigheid.

Het zet me weer op scherp, en vertelt ook steeds weer de positie waar ik sta in het proces. En dan probeer ik ook vooruit te denken...

Ondertussen hebben er nieuwe mensen en verschuivingen plaatsgevonden in mijn groep. Ik pas er goed in betreft diversiteit van mede collega’s. Maar het kost me wel steeds meer energie om mee te draaien en alles op mijn snelheid te verwerken. Het inzet of doel van meer stimulatie of motivatie van de hersens draait voor mijn gevoel "de verkeerde kant op".

Dus voor mij is de grens langzaam bereikt om naar de volgende groep te gaan. En ga ik morgen een gesprek aanvragen voor overplaatsing op korte termijn.  

Hmm om over na te denken... “Want als ik jou was, en jij mij - Zou ik een zij zijn en jij een hij.  Ik was klein en jij was lang - Jij was sterk en ik was bang.  Ik was druk en jij was stil – ik had een staart en jij een bril.  Ik was dun en jij was dik – maar jij bent jij….. en ik ben Ik.