15. jun, 2016

Machteloosheid.

  

Lieve sharona, soms zijn er van die dagen, die vervagen.

Maar er zijn nog genoeg mooie dagen !

 Mooi om te zien door het lezen van je blog dat je wel degelijk een deel van mijn genen heb meegekregen.

“leven naar de toekomst, terwijl het verleden beter was.”  

Met trots lees ik het nog een keer.

 

 

Ogen zijn de spiegel van de ziel. “Als je iemand goed kent zegt de blik in de ogen heel veel, je kan iemands emoties lezen in de ogen.  Dat is en was eigenlijk de intentie en betekenis van die blog.

Er staat geen N achter, het is niet “leeg” maar beweegt en geeft signalen aan de buitenkant af.

Met je moeder heb ik al een tijd geleden afgesproken ik ga je niet elke dag vertellen of opschrijven wat er mis gaat, het is zo als het is natuurlijk bespreken we het wel . “een klein verschil.”

Komt tijd komt raad, dat heb ik je ook vaak geadviseerd en ik heb je het zelf ook wel een horen zeggen.

Zo is het met Dementie ook, het is zoeken naar balans elke keer weer. Balans in de veranderingen en in verdriet maar ook in de machteloosheid.

Machteloosheid daarmee geef je het niet op. (en zo ken ik je ook niet) Het vertelt dat je bent teleurgesteld, je had andere verwachtingen die niet uitkomen. We hebben allemaal een ander hulp of verwachtingspatroon, en dan blijkt het waarschijnlijk voor je gevoel ook nog geen invloed te hebben op de situatie. Als afsluiter nog even het volgende.

 “Teleurstellingen horen bij het leven, hoe lager je verwachtingen van het leven zijn, des te minder teleurstellende gevoelens ervaar je. - Maar hoe erg is het om op sommige momenten teleurstelling te ervaren?  - Het ervaren van teleurstellingen kan levenslessen met zich mee brengen.” Love you x.