31. mei, 2016

Het is pas heet als je niets doet en toch zweet !

 

Afgelopen vrijdag tijdens het sportuur op de dagopvang had ik overleg met de sportinstructrice. De week daarvoor gingen een aantal oefeningen niet helemaal goed in het uitvoeren. We hadden het allebei door maar zijn er toen niet wat dieper op ingegaan.

Nu het ook weer mis ging zijn we er samen even bij gaan zitten en geprobeerd een goed beeld te krijgen van de situatie.

 

De opdrachten die voor sommigen oefeningen worden uitgelegd pak ik niet meer zo goed op. We hadden al eerder het programma er op aangepast. Vandaag zagen we al direct bij de eerste oefening dat het wederom problemen gaf. De schakel brein en uitvoering volgen elkaar niet op.

Ik stelde de vraag als het tijd word om naar een lagere groep te gaan dan snap ik dat. Nadat we het één en ander hadden besproken hebben we een compromis gevonden, en pas ze mijn programma aan. Een combinatie van oefeningen die me nog wel goed af gaan, met wat rustige oefeningen waarbij ik niet zo veel hoef na te denken. De intentie is dat we het brein en motoriek actief moeten houden door het te blijven uitdagen. En het sport uur is bedoeld voor inspanning en ontspanning.

Daarbij had ik ook een andere vraag, betreft het transpireren. Ook dat is de laatste tijd enorm veranderd. Ik heb al diverse sterkere deodorants uitgeprobeerd maar het word steeds moeilijker om een nog betere te vinden. Tussen de middag moet ik mij toch verschonen omtrent incontinentie materiaal, dan verschoon ik ook deels mijn bovenlichaam vanwege de sterke transpiratie lucht. Maar ik krijg het niet onder controle.

Haar antwoord daarop: frans jij moet bij elke stap of vraag goed nadenken, dat kost heel veel energie. Dus in je brein gebeurt er ook van alles, als jij van mij een opdracht krijgt gaat er dus wat mis en je hersens werken extra hard om toch via een omweg de uitvoering uit te voeren. Die inspanning geeft in het brein ook weer een signaal van Oh er word hard gewerkt dus de transpiratieschakel gaat zijn werk doen. Concreet- Aan de buitenkant sta je voor je gevoel niks te doen maar van binnen moet er gekoeld worden waardoor je deodorant heel snel is uitgewerkt.

Eigenlijk heel logisch, dus heb ik sinds kort in mijn toilettas uitgebreid om fris en aangenaam te ruiken. Uiteindelijk -> “Op het einde komt alles goed, en als het niet goed komt, is het nog niet het einde !”