24. mei, 2016

Een van de dingen die lastig kwijt te raken is, De liefde.

 

 

Dementie is meer dan vergeten, 

Ik sluit daar vaak een blog mee af, en dan volgt er “Dementie is ook…” Vandaag zou ik schrijven: “  leren met je verdriet en emoties om te gaan.

De Van Dale noemt emoties: een ‘aandoening van het gemoed; (plotselinge) ontroering’. Oftewel: door emoties voel je je geraakt. Dit kan op zowel een positieve als negatieve manier.

Emoties en gevoelens hebben we als mensen allemaal mee te maken. Maar ja  hoe ga je daar nu mee om?  Vluchten of vechten.

Door te vechten overschreeuw je de pijn en door te vluchten voor wat je voelt probeer je de realiteit te ontkennen. Dus dat doen we dan maar niet !

Persoonlijk verlies brengt ongelofelijk veel gevoelens met zich mee die zeker niet altijd even prettig aanvoelen. Het uiten en verwerken is voor mij anders dan renate en of de kinderen, familie en vrienden. Eigenlijk zeggen de tranen dan al genoeg, en dan weer herpakken.

Een inspirerende quote van  Oprah.  "Je kan alles krijgen, maar niet alles tegelijk ! "

Nog een paar andere quote’s  voor zulke momenten.

“ Niemand kan vluchten voor wat zijn hart zegt. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt.”

“ De meeste glorie en eer haal je niet door nooit te vallen. Het gaat er om dat je elke weer op kan staan nadat je bent gevallen.”

“ Moed is niet altijd iets dat opvallend aanwezig is. Soms is het de stem in je hoofd die zegt Ik probeer het morgen gewoon nog een keer.”

“ Een van de dingen die lastig kwijt te raken is is liefde. Hoe meer je er van weggeeft hoe meer je terugkrijgt.”