19. apr, 2016

Intensieve dagen,

We hebben een paar drukke en intensieve dagen gehad.

Bijzonder was de 50ste verjaardag van mijn broer Johan, een nieuwe mijlpaal in zijn leven.

 

Heb ook nog wat klussen thuis kunnen afmaken betreft schilderwerk, maar ook wat dingen verhangen en opgehangen. Klussen die ik nog zelf kan wil ik graag nog afstrepen van het open staande lijstje.  

Had ondertussen ook nog mijn verloop bijgewerkt, want binnenkort moet ik ook weer na het VUmc in Amsterdam voor een onderzoek.

Omdat ik de grip op lezen en schrijven begin te verliezen ben ik bezig om alle administratie stap voor stap aan renate over te dragen. We doen het al een lange tijd samen en rekeningen boven een bepaald bedrag heb ik al ingesteld dat ik die niet kan overmaken. Bijzonder om te zien dat het perfect werkt en mij ook rust geeft.  Laatst zou ik wat post nabellen, de werkelijkheid laat dan zien als ik met renate mijn resultaat doorneem dat ze soms toch even moet nabellen. Bijzonder om te zien hoe goed we daar nu mee om kunnen gaan.  

Afgelopen zondag avond hadden we wel een verdrietig pijl moment. We hadden het nog even over de verjaardag en ze vroeg of ik ook de tomatensoep had genomen. Maar ik kon me niet meer herinneren dat ik soep had gegeten, ook niet na wat extra doorvragen. Op zich niet zo erg, maar dit was nog maar een paar uur geleden.

De confrontatie en bevestiging dat ik nu dingen op heel korte termijn kwijt raak was voor ons beiden  toch even heftig. Maar ook weer een stap vooruit, een stap die je laat zien waar je samen staat in het proces.  

Meten is ook weten. Weten waar je aan toe bent maar ook liefde.

En liefde is… alles begrijpen van elkaar zonder iets te zeggen. - Liefde is… alle misverstanden weer bijleggen. - Liefde is… naar elkaar luisteren en elkaar vertrouwen. - Maar het allerbelangrijkste van liefde is om van elkaar te houden.

Dementie is niet alleen vergeten, Dementie is ook liefde om van elkaar te houden.