14. apr, 2016

Iedere dag begrijpen we het een beetje beter.

 

Ik vond dat een mooie tekst,

Iedere dag begrijpen we het een beetje beter.  

Het stond In een nieuwe informatie video van het VUmc Alzheimer centrum in Amsterdam over de uitleg en vorderingen in het onderzoek van Dementie - Alzheimer.

 

Het raakte me, omdat het bij mij net anders om is. “ iedere dag begrijp Ik het een beetje minder.”

Graag wil ik U vragen om 6 minuten tijd te nemen om te kijken en te luisteren naar de nieuwe / aanvullende informatie. Misschien begrijpt U dan ook beter mijn gedrevenheid, maar ook sommigen beslissingen die ik maak om iets te kunnen of mogen bijdrage aan diverse onderzoeken.

Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van het leven zo lang mogelijk te mogen en kunnen behouden. Hierbij een korte intruductie.

- Een duidelijk uitleg over het effect van de hersencellen. Zoals wat je kwijt bent komt Niet terug. Maar het laten stoppen (bevriezen) dat komt wel dichterbij, dat kunnen ze in de toekomst wel bereiken.

- Misschien begrijpt u mijn keus en beslissingen ook beter waarom ik mijn hersens afstaat aan de wetenschap .

- Voor mij heel herkenbaar maar ook om te kunnen laten zien, waarom ik ook op een gegeven moment moest stoppen na vele jaren van muziek maken. Ik kon de noten ook niet meer lezen en begrijpen. En steeds maar weer die stille confrontaties proberen te accepteren en een plek te geven.

- De serie Hoe stop je alzheimer bestaat uit 3 delen.

- Niet heel belangrijk maar toch de moeite waard om even te vermelden, onze behandel arts en Neuroloog dokter Femke Bouman, komt ook nog even in beeld. Bijzondere arts waar wij het mee getroffen hebben. Altijd duidelijk, maar ook kort en krachtig in haar uitleg.  

Dementie is meer dan vergeten, Dementie is ook elke dag, het maar weer een beetje beter proberen te begrijpen. -  "Hieronder ziet u deel 3 van de serie zoals omschreven."