10. apr, 2016

Ander contact,

Contact Clown Doeke speelt en werkt in de zorg, voor mensen met een vorm van dementie maar ook voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het doel is om hun extra aandacht te geven door middel van een liefdevol en intens contact. Door dit vrolijk, speciaal en persoonlijk contact kan isolement en/of eenzaamheid voorkomen worden. Doeke (Annet Bouwmans) schrijft regelmatig over haar bezoekjes en optreden.

Ik heb dat artikel gelezen en eigenlijk herken ik me zelf daar wel in een Clown. Ik lach veel.... "ook van binnen, soms om het intense verdriet van Dementie" 

Ik "de clown" lach soms met je mee. Je denkt, mischien soms wat een idiootje. Maar ik neem jou in het ootje, zet je figuurlijk in je blootje. - Ik pijl naar je lachspieren, laat je brullen en gieren. - En tol soms om je heen. "in te grote schoenen." - Probeer soms je verdriet weg te zoenen.

Maar als het moment voor bij is dan volgt een diepe zucht. Pak mijn zakdoek, en veeg een traan weg. - De rust is weer terug. 

Dementie is meer dan vergeten, Dementie is ook intens verdriet.

Het verhaal de clown in de zorg is te lezen via de volgende link - http://dementieverhalenbank.nl/een-clown-in-de-zorg/