8. mrt, 2016

Zoeken naar de juiste balans.

Even zoeken naar de juiste balans.

Voor mij is dat belangrijk omdat  het aangeeft waar ik ongeveer zit in mijn dementie verloop. Dat is ook één van de redenen waarom ik de blog schrijf en 1 keer per maand even een verloop overzicht maak.

 

Zelf lees ik het later ook nog eens na, dan zie ik toch vaker dat de zinsvormen en of woorden niet helemaal kloppen en corrigeer ik dat als nog.

Maandag heb ik dat geprobeerd uit te leggen tijdens mijn logopedie les, maar dat lukte niet helemaal. Uiteindelijk was dat dus al een voorbeeld. Natuurlijk komt het door de dementie, maar uiteindelijk wil ik weten, of eigenlijk meer de bevestiging willen krijgen op de vraag: Zit ik nu in de fase dat ik het echt kwijt begin te raken ?

Voor me zelf weet ik het eigenlijk wel , omdat ik er vaker mee geconfronteerd word. Maar meten is weten. De zorgprofessionals op de dagopvang zal ik daar nog op aan spreken deze week.

Ik moet daarin weer een balans vinden. Wat betreft lichamelijke klachten daar kan ik makkelijker mijn weg in vinden en een plaats geven. Maar nu de andere kant zich meer zichtbaar laat zien, moet ik even een balans vinden, en bij passende begeleiding.

Als je niet in balans bent dan ben je wankel en dus kwetsbaar. Je kan omvallen, of alleen met veel moeite staande blijven. Zelf moet ik even op zoek naar het evenwicht daarin.

Maar hoe vind je de juiste balans? De juiste balans verandert namelijk steeds. Dementie verandert steeds je leven.  

Aan de andere kant is het ook goed om af en toe uit balans te zijn. Want af en toe je balans verliezen en het weer hervinden, is voor mij een teken dat ik er nog grip op heb.