3. mrt, 2016

Algemeen update.

Weer een maand voorbij, voor me zelf weer even het overzicht bijwerken van mijn verloop.

Februari was ondanks een paar dagen minder voor mijn gevoel toch een goede maand.

 

We hebben wat diverse uitslagen binnen gekregen van lopende onderzoeken. En binnenkort zijn er weer herhalings testen in het Vumc alzheimer centrum in Amsterdam. Op de dagopvang is er op korte termijn weer een familie gesprek. De huisarts begint ook met extra korte bezoeken in te plannen.

Het veter strikken mis ik niet, de instappers doen het goed. Echt helemaal verleer ik het niet want bij het sporten op de dagopvang blijf ik nog wel de veters strikken. 

Dan was er steeds de onduidelijkheid over welke dementie-vorm, uiteindelijk komen we uit op lewy-body. Het heeft me veel moeite gekost om daar duidelijkheid in te krijgen. Door zelf allert te blijven, vragen te stellen maar ook te zoeken naar herkenbaarheid van anderen lotgenoten of hun partner heb ik daar wel rust in gekregen. In principe verandert er niks aan je dementie verloop maar wel aan de acceptatie er van.

Helaas moet ik constateren dat er achteruitgang in het lopen plaatsvind. De snelheid, maar ook de controle over mijn spieren. De verdeelheid van zelf lopen met de stok of het gebruik van de electrische rolstoel geeft dat meetbaar aan. 

De spiercontrole in het algemeen word ook meer zichtbaar. Vooral het gezicht mijn handen en mijn linkerbeen trekken de spieren zich zelf aan, voor de ander een raar gezicht voor mij extra inspaning. 

Dan merk ik dat het overzicht, echt begin te verliezen. Dat moet ik nog even een plek geven en kom ik er nog op terug.

Als laatste is er verandering in mijn incontinentie verloop. De eerste stap aan hulp mindelen waren toch te licht, het urine verlies is ook heel verschillend per dag. Na overleg heb ik toch zwaarder hulpmiddelen gekregen. 

Tot zo ver weer even algemeen update, als afsluiter nog even een gedachte.

"Het is goed om te blijven lachen.

Want zeg eens eerlijk, is het niet geweldig om ook eens te lachen zonder een reden ?

ik ben er zeker van dat je kan lachen zonder reden, is een gevoel van tevreden."