6. feb, 2016

Is tegen jezelf praten normaal ?

Dat vroeg ik me zelf af en het valt me op dat ik vaker in gedachten, tegen me zelf zit te praten of als ik even het gesprek niet meer kan volgen. Eigenlijk is het meer zoeken of weer grip te krijgen op het gesprek.

Ik heb het op gezocht, en het is heel gewoon om in jezelf te praten. Sterker nog, volgens geleerden zal het mij en u zelfs goed doen. Het hoort bij mensen van alle leeftijden. Voorbeeld: soms krijg je wel eens het gevoel dat er tijdens een normaal gesprek, sommigen mensen de mening van anderen niet of niks aantrekken, en hun verhaal in één stuk door blijven praten.

Dan gaat je innerlijke stem het overnemen, en in stilte neem je deel aan het gesprek.

Wat blijkt uit onderzoek -> Praten in jezelf doet stress afvloeien, het verhoogt het zelfinzicht, en het helpt gedachten helder te krijgen, het werkt als aanmoediging of bijsturing. -> Oké dacht ik bij me zelf, dus zo gek ben ik dus niet !

Wel toonde een studie aan dat mensen die eenzaam zijn, daar meer last van hebben en vaker in zichzelf praten. En vreemd genoeg, soms onbewust hardop antwoorden.

De voordelen van in jezelf praten zijn echter talrijk. "Gaat u er dus gerust mee door was het advies."

“ wat blijkt, Ik praat regelmatig in me zelf. zoals in het volgende you tube filmpje te zien is, een fijn weekend en zondag toegewenst.”