1. jan, 2016

Gelukkig, nieuwjaar !!!!

Waarom wensen mensen elkaar diverse dingen toe op het nieuwe jaar.   

Bij een vallende ster doen veel mensen een wens. Ook bij het vinden van een klavertje vier, of bij een wensput of fontein met muntjes. “ De laatste is commercieel gezien  de beste optie.”

Waarom doen we dit en komen wensen uit? Komt dat door onwetendheid, of is iets wensen jezelf ongelukkig maken ?  

Waarschijnlijk verklaar je door een wens ongelukkig of verdrietig te zijn, of dat wat je wenst, graag wil EN nog niet hebt of om ergens hoop uit te putten, natuurlijk is het ook een stukje bijgeloof.

Maar werkelijk zien we het natuurlijk graag anders op datgene wat we nog willen bereiken of realiseren in ons leven.  Dan maar soms hetzelfde wensen, om mezelf ervan te overtuigen dat het nooit kwaad kan.

Natuurlijk is het een onschuldige vorm van bijgeloof, we hopen altijd op een klein wondertje of wat extra geluk. Maar ik vrees dat de meeste mensen die het ook op die manier hebben gedaan, hun wensen hoogstwaarschijnlijk niet zijn uitgekomen. “Of nog niet.... en anders  met toeval, en als dat dan 1 keer gebeurd gaan we zeker door met wensen.” 

“Ik denk dan wel eens, als het dan misschien niet helpt, dan is het wel goedkoper dan een staatslot.”

Uiteindelijk wie niets meer ten wensen heeft is waarschijnlijk volmaakt gelukkig, en kan dan altijd nog iets voor een ander wensen. Ik denk ook dat iedereen wel iemand in zijn omgeving kent die wel wat te wensen heeft.
Het is ook een manier van denken aan een ander, en niet altijd al te “egoïstisch” bezig zijn. 

Hierbij aan iedereen de beste wensen,

"het toegevoegde lied verwijst, daar waar je al je wensen en zorgen aan toe kan vertrouwen."