29. dec, 2015

Overzicht.

Zo rond het eind van het jaar is het vaak dat er een eind balans word opgemaakt. Vaak krijg je dan een werkelijk overzicht te zien hoe je er echt voor staat.

Al lange tijd geleden was ik begonnen met een overzicht, maar dan over mijn alzheimer verloop. Ik kan me nog goed herinneren tijdens een regulier bezoek aan het alzheimer centrum in Amsterdam, dat ik met een dikke ordner binnenkwam, maar de behandelde neuroloog zei “laat die maar achterwege”. Ik moest het verloop en vragen uit het blote hoofd zien te doen.

Daarvan uit ben ik thuis maar begonnen de map uit te spitten, op één of andere manier wil ik erg grip op blijven houden. Het uiteindelijk resultaat is een verkort en duidelijk overzicht geworden. Vandaag heb ik de lijst afgemaakt en op de blog gezet.

Onder: Verloop Alzheimer, in het Hoofdscherm.

De alzheimer is begonnen in 2012, maar de eerste duidelijke symptomen en contact met de huisarts begin 2013 werd gestart.

De start met een neuroloog die te weinig met jongdementie te maken heeft gehad maar zich wel profileerde als specialist, maar tegendeel bewees dat het niet zo was.

Van af mei 2014 kwam ik in de juiste handen van vak mensen en specialisten. Algemeen maar ook in het bijzonder voor jonge mensen. Uiteindelijk werd in augustus 2014 de diagnose dementie vastgesteld, type alzheimer. Het verloop na de diagnose, kunt u lezen onder het kop verloop alzheimer. ( Dit zal ook per maand worden aangevuld.)

Wel heb ik me verbaasd dat er bijna nergens een soort gelijk overzicht te vinden is, jammer want hoe meer inzicht hoe beter het behandelplan.

hard werken voor iets dat ons niet interesseert, noemen we stress. Hard werken voor iets dat ons wel interesseert noemen we passie.“  Veel passie voor het nieuwe jaar toegewenst.