10. dec, 2015

Klok en of tijd lezen,

Niet zo lang geleden had ik daar ook al aandacht aanbesteed, maar het blijft me bezig houden. 24 november schreef ik over de datum aanduiding en stoeien daarmee.

Gisteren op de terugweg naar huis van de dagopvang wilde ik even kijken hoe laat het was, van uit de auto riep iemand 15uur 42. Ik keek op mijn horloge, en zij bedankt.

Maar op dat moment moest ik even op mijn tanden bijten en voelde een traan komen.

15 uur?  42?  Dat kan helemaal niet !

Kort daarna werd het me duidelijk. Ik heb een horloge met grote cijfers van 1 tot 12. Heel lang geleden was ik al overgestapt van 24 uurs naar 12 uurs aanduiding.

Het omrekenen van de 15 uur naar dat ging dan nog wel, 15 – 12 = 3 dan is het dus 3 uur.Het cijfer 42 in minuten lukte me niet. Ik kon geen kombinatie maken.

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar de klok in de kamer en probeer het nog een keer te ontcijferen. Met de getallen word het heel moeilijk want ik zoek het getal 40, automatisch ga ik dan optellen maar dan tel ik elke getal voor 10 minuten dus 4 is dan 40 minuten ehhh nee dat kan ook niet want 1 uur is 60 minuten en zo bleef ik even stoeien gelukkig kom ik er uiteindelijk wel uit.

Elke keer dat ik weer een soort gelijke 1ste verandering waarneem, dan ben ik eigenlijk toch wel weer blij en gelukkig dat ik het besef er van niet kwijt ben.

Ook al klinkt dat raar, mijn brein laat steken vallen, maar zegt aan de andere kant hee ! Oppassen jij.

het brein - > “ik weet dat je denkt dat ik weet wat je denkt maar dat denk je maar”