31. okt, 2015

Aanpassen,

Afgelopen dagen zijn weer snel voorbij gegaan en ik moest even nadenken waaraan. Als eerste wat naar boven komt is de interne verhuizing op de dagopvang. Er word verbouwd en we zitten nu tijdelijk op een andere afdeling, die is aangepast door de leiding van de dagopvang. We zitten nu ondertussen bijna 2 weken in deze aangepaste ruimte.

Er is hard gewerkt met de mogelijkheden die er waren een ruimte te creëren zoals de vorige. Die complimenten heb ik ook over gebracht. Maar dementie en veranderingen gaan of werken niet  goed samen. Gelukkig heb ik gemerkt dat dit ook bij sommigen van de leiding het “gezonde brein” verstoort.

En ik moet eerlijk bekennen dat ik op enkele veranderingen toch even mijn ongenoegen heb geuit. Bij de ene situatie iets minder vel dan bij een ander.

Maar uiteindelijk kijk ik terug naar me zelf, en denk ik, er zijn ergere dingen in het leven en pas ik me uiteindelijk toch wel aan.

Aanpassen is soms een levensles waarvan je leert.  Het maakt het pad vrij voor meer waardevolle lessen.  Zoals deze:  Elke les, die je negeert, komt steeds weer terug.

Een fijne zondag toegewenst.