27. okt, 2015

De verkeerde film.

Soms voel je dat, iets van binnen, dat er naar je gekeken word of vang je op dat er over je word gesproken. Dat zal voor een ieder herkenbaar zijn. Waarschijnlijk hoort dat ook bij het leven.

Ik betrap me zelf er ook vaak op, maar gelukkig kijk ik het meest naar de mooie dingen van het leven en de mensen om heen.

Maar op de momenten dat ik merk dat er naar me gekeken word of gesproken, dan ontwijk ik maar even die ruimte en neem dan even tijd voor me zelf. En anders ga ik zelf in gesprek met iemand anders. Ik snap het wel en doe dat soms zelf ook, even aan de partner vragen hoe het nu gaat met …

Als mens denk ik ook zo, en zitten we waarschijnlijk wel zo in elkaar. Ben wel altijd betrokken met de medemens. Dat zijn die bijzondere zegeningen die ik heb meegekregen in mijn leven, en waar ik met plezier gebruik van maak.

Nu probeer ik een soort ambassadeur te zijn voor de groep jong dementie en natuurlijk ook in het algemeen. Mede door de deze blog om daar aandacht te vragen. Het is en blijft moeilijk om die persoonlijke ervaring  te omschrijven.

Maar soms, soms kom ik iets tegen waarmee ik visueel kan laten zien hoe ik dat ervaar van binnen. Hierbij voeg ik een moment opname zoals ik dat ook herken en steeds vaker er in terecht komt. Dat zijn die momenten die me raken en vertellen de stand op dat moment van je dementie verloop.

Ik zet dan mijn bril af droog een traan, neem even wat tijd voor mezelf, zet dan me bril weer op en bewonder dan het geluk die ik nog bezit. Dat maakt mijn dag weer  goed.

Hierbij toegevoegd “ de verkeerde film” The wrong movie.  Emda Israeli Alzheimer association.