15. okt, 2015

Weer een doorbraak in Alzheimer genezing, of.......

Met een regelmaat krijg ik veel informatie toegestuurd van diverse mensen, of ze komen naar me toe en vertellen dan, ze hebben de oplossing voor Alzheimer. (vaak met aanvulling komt wel goed hoor.)

De ziekte van Alzheimer is complexer dan even een berichtje plaatsen waarin staat of ergens tussen de regels vermeld de termen als, het kan, minder risico, bijzonder. Ook zijn de resultaten ingekort, want er waren slechts tien testpersonen. Maar de resultaten zien er wel spectaculair uit.

 

Lief en goed dat mensen meedenken. En dat moeten ze ook blijven doen, maar met een kleine kantekening.

"De bestaande Alzheimermedicatie mikt op één doelwit, maar de ziekte van Alzheimer is complexer dan dat", zegt professor neurologie Dale Bredesen, die bij het onderzoek betrokken was. "Stel je voor dat je een dak hebt waarin 36 gaten zitten en je medicatie dicht één gat heel goed: dan heb je nog steeds 35 andere lekken. Daardoor kan het zijn dat je niet al te veel impact hebt gehad op het onderliggende proces."

De onderzoekers geven zelf toe dat nog veel meer onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen, nuanceren of desnoods van tafel te vegen. Mocht een grotere test uitwijzen dat de aanpak echt effectief is, dan moet nog worden uitgezocht tot welk stadium van cognitieve aftakeling er enig effect is en vooral ook hoe lang dat aanhoudt.

Maar het mooie is wel dat er wereldwijd elke dag mensen zoeken naar de juiste formule.