13. okt, 2015

Herpakken, lukt nog steeds.

 

Veranderingen in het leven zijn voor veel mensen heel herkenbaar, zeker die momenten die je raken. Mijn eerste verliefdheid, mijn eerste echte woede uitbarsting, mijn eerste salaris en zo zijn er nog wel meer momenten te benoemen. Vrolijke maar ook emotionele ervaringen.

 

Veel mensen kunnen niet tegen veranderingen,tenzij het Goede veranderingen zijn. Zoals een nieuwe baan met salaris verhoging, of geen zorgen om financiële middelen te hoeven maken, je droomhuis is gerealiseerd en zo zijn er nog wel diverse voorbeelden die je leven aangenaam kunnen maken.

Maar dan verandert er iets in je leven. Iets waar je geen grip meer op krijg en /of niet meer begrijpt.

Ik heb er al veel over geschreven. Als persoon verander je, maar niet in je hart. Ondertussen weet ik dat mijn brein de “besturing door geeft.” Niet je emoties en gevoel , die komen van uit je hart.

Nu begin ik te beseffen wat de impact kan zijn op een verandering in je leven. Ik had me voorheen niet gerealiseerd dat het niet alleen mijn eigen leven veranderd maar ook totaal die van andere om me heen…..

De laatste tijd moest ik hard werken aan me zelf betreft de impact van het korte termijn geheugen. Dat wat het met me doet, er mee omgaan, het niet meer in de hand hebben, het zicht bare kwijtraken van mijn identiteit. De bevestiging.

Op dit moment heb ik het weer geaccepteerd maar het koste het me deze keer wel meer tijd om me te herpakken. We denken als mens dan vaak beperkt en zien beren op de weg, maar er zijn ook goede beren. De knuffel beer bijvoorbeeld.

Dus nu weer even goed kijken naar de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig mee te kunnen en blijven doen.