15. sep, 2015

Troonrede 2015.

 

Vandaag de 3e dinsdag in september, prinsjes dag, de troonrede, de gouden koets, het binnenhof in den haag, welkom in de ridderzaal. Nu ben ik best vrij jong maar heb toch al naar 3 generaties mogen luisteren betreft Koningin Juliana, Koningin Beatrix, en Koning Willem-Alexander.

 

Deze keer nog met de Gouden Koets, een reclame bureau had er een mooie oplossing voor gevonden: "Slimme Landgenoten voordelig parkeren met de Yellowbrick". (daarbij de afbeelding van de koets.)

Zag ook een afbeelding van de minister van financiën en die herschreef snel de eerste zin betreft: Leden der staten generaal, het is pas de derde dinsdag in september en we zijn al blut !!!  ( foto toegevoegd )

Maar goed de plannen en de Rijksbegroting om de Miljoenennota weer sluitend te krijgen blijft altijd een plan, een plan van aanpak.

Een plan van aanpak klinkt altijd mooi, iets uitdagend, er gaat uiteindelijk iets gebeuren, en de aankomende tijd zal er van alles over te horen zijn. Deze keer hoop ik dat de gezondheidszorg ook mag en kan mee profiteren en iets extra voor het thema Dementie en dan …..

Hierbij een stukje uit de krant de telegraaf van dinsdag 15 september 2015

Lezer Tilia Reeders-Luchies, een 'oud mens', schrijft een treffende brief aan de jongeren van nu. "Bedenk dat alle discriminerende maatregelen die nu genomen worden voor ouderen, jou straks ook kunnen treffen." Lees hier haar brief.

Tilia Reeders-Luchies uit Stevensweert:

Bedenk, dat je steeds langer zult moeten werken.

Dat je waarschijnlijk het huis, waar je jarenlang een hypotheek voor afbetaald hebt, moet verkopen om te overleven. Het is te hopen dat je als je oud wordt gezond blijft en nog wat geld over hebt. Het is te hopen dat je veel kinderen hebt en dat die dicht bij je in de buurt wonen. Is dat niet het geval, dan heb je domme pech.

Als jij oud bent, zijn er al lang geen verzorgingstehuizen meer. Misschien mag je, als je voldoende dement bent naar een verpleegtehuis. Naar buiten voor de nodige vitamine D kun je niet meer. Daar is te weinig personeel voor. Daarom krijg je ook al snel een luier om, zodat je niemand lastig valt als je naar de w.c. moet. Die luier moet je urenlang omhouden, totdat  hij goed gevuld is, want ze kosten veel geld en er is geen tijd om je te verschonen. Denk nu niet dat die luiers net zo comfortabel zijn als de pampers  uit de tv-reclame.

Jong mens, bedenk dat jou dit allemaal kan overkomen. Ik gun het je, als je met zijn tweeën werkt of alleenstaand bent, dat je kinderopvangtoeslag krijgt. Ik gun je alle toeslagen die je kunt krijgen.  Het zou echter ook goed zijn als je niet alleen aan korte termijn denkt, zoals onze regering doet. Het zou goed zijn als je ook aan je toekomst denkt. Misschien kun je voorkomen voor jezelf, wat nu de ouderen overkomt. Misschien hebben de ouderen van nu er ook nog wat aan. Het protest van ouderen wordt niet gehoord. De overheid ziet, behalve onze spaarcenten en pensioenen, geen economisch belang in ons.

Na het lezen van dit artikel, wil ik hiermee ook nog even extra aandacht voor de groep Jonge mensen met dementie. Ik spreek dan even van uit mijn zelf, ik zit en zat nog in het systeem om de spaarcenten en pensioen nog op te bouwen maar dat houd nu op, waarschijnlijk toch die domme pech! En ja die luier komt er, en werken ja dat gaat nog,,,,, maar dan wel aan me zelf om nog een beetje waarde uit het leven te halen. Wist U dat bij deze groep het verloop 3 x sneller gaat en een grotere impact heeft . De groep Jong Dementie leeftijden begint al rond de 40 tot en met pensioen, Ik ben 51… Hoe oud bent u ?

En morgen, morgen werk ik weer aan me zelf op de dagopvang, zolang het nog kan.