23. aug, 2015

Thema uitzending één vandaag 22-08-2015

Al een paar dagen geleden zag ik voorbij komen dat het nieuwsprogramma één vandaag een thema uitzending zou uitzenden over dementie. Deze heb ik zonet even terug gekeken en wil deze graag even delen met u op mijn vader zijn blog.

hoewel het voornamelijk gaat over dementie valt alzheimer hier natuurlijk ook wel onder. het is namelijk zo dat je dezelfde achteruitgang mee maakt, alleen dan op een jongere leeftijd. 

ook wij hebben gesproken over euthanasie met mijn vader en de opties hierover. te gast is Philip Scheltens, Neuroloog en directeur van het Alzheimer centrum van het Vumc. in het laatste stuk wat betreft de euthanasie voelt het net alsof het voorbeeld en denkwijze van mijn vader Frans voorbij komt: ik weet wat mij te wachten staat en zou dat niet zelf willen ervaren. De angst om net zo te lijden als zijn moeder wil papa graag voorkomen. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen om hem heen.  Iets om over te blijven praten. 

Dit stuk vond ik erg mooi een prachtige uitzending met herkenbare en bijzondere situaties. Vandaar dat ik het wilde delen.

Tijdens deze uitzending word  er gevraagd over medicatie het feit dat ze steeds dichterbij de mogelijkheid komen om alzheimer te vertragen of te kunnen behandelen stelt mijzelf wel gerust. Ik denk dagelijks na over erfelijkheid maar nu ik dit weet is de keuze om me te laten testen wel minder eng. en daarmee sluit ik graag af. 

Een erg fijne week,  liefs sharona.