24. jul, 2015

GPS Systeem is niet alleen voor verdwalen, ( deel 1.)

Het is nu vrijdag avond morgen staat een aardig programma gepland, dus moet ik mijn energie goed verdelen dus doe ik nu nog even een blog schrijven. Op Alzheimer Nederland werd een stukje geschreven over GPS systemen. Toeval was dat ik voor mij zelf bezig was om te kijken wat straks goed zal zijn zeker nu we gaan verhuizen. Ook al is het niet zo heel ver weg in de praktijk merk ik dat veranderingen en het opslaan van nieuwe informatie niet meer mijn sterkste punt is.

Even snel  iets uitzoeken kan je eigenlijk wel vergeten want op de volgende vragen krijg je diverse kleine en grote informatie /antwoorden: wat is een gps eigenlijk, waarom gebruik je een gps, wat zijn de voor en nadelen van de gps, hoe werkt een gps, hoe snel leer je met een gps te werken, wat zijn way punts en coördinaten, wat zijn tracks, welke type gps ontvangers zijn er, wat kosten ze hoe kies ik de juiste en wat zijn goede merken gps, en zo kon ik nog wel even doorgaan.

We hebben wel iets met een gratis app. op de mobiel uitgeprobeerd maar dat werkte niet! Door steeds op je mobiel te moeten kijken en of instellingen aan en uit zetten raakte ik haast de weg kwijt. En bij de thuiszorgwinkels kunnen ze goed vertellen “deze verkopen wij vaak” maar als ze het moeten uitleggen is het enigste wat klopt de verkoopprijs en dat klanten er tevreden over zijn. Langzaam snap ik ook waarom het “thuiszorg winkels” genoemd word,”  het levert je thuis veeeel zorg op !

Bij het forum van Alzheimer Nederland spreekt men nu over:  Gps systeem / Dwaaldetectie. In dat item volgde de volgende opmerking en reactie: van Margreet

Een GPS is niet alleen voor verdwalen. Mijn man heeft er een om, daar hij steeds de hort op is, ging, gaat en zo kan hij teruggevonden worden! Kunnen ze hem volgen... 

Margreet haar man janwillem is 53 en woont sinds 1 jaar intern in de lisidunahof daar waar ik op de dagopvang zit. Ze zet zich enorm in met alles wat met dementie te maken heeft, extra aandacht de FTD-form die haar man heeft, ze hebben 2  jonge kinderen 15 en 11. Ze schrijft ook nog het volgende, dat is eigenlijk de kern waarom het gaat: 

ook fijn voor mensen die nog thuis wonen…. iemand met dementie raakt  de weg niet kwijt, maar heeft zo’n wandeldrang, fietsen, weg….. op pad.

Tot zo ver mijn blog tot nu toe, vervolg  volgt binnenkort !