10. jul, 2015

Wandelen voor dementie, maar ook voor...

 

Aankomende week is het zo ver, er gaat gewandeld worden 4 dagen. In principe is wandelen een simpele bezigheid. Gewoon de ene voet voor de andere zetten, en dat een hele tijd lang. Veel werk kan ook door anderen gedaan worden. (delegeren) Wandelen moet je altijd zelf doen.

De redenen waarom mensen wandelen, is minder eenvoudig te beantwoorden. Mijn broer Johan en zijn dochter Lotte, gaan 4 dagen wandelen in Apeldoorn. Om geld op te halen voor onderzoek naar Dementie. Vandaag kregen wij foto’s via de mail van hun outfit. helaas lukt het me niet om alle foto's te plaatsen, maar die volgen nog z.s.m. Op de voorzijde bij Johan staat "ik loop voor frans"  (op de achter kant zie foto blog.) Op de shirt in het geel van lotte staat op de voorzijde "We never think, how great a gift it is to think " en op de achter kant "ik loop voor alzheimer, vergeet het goede doel niet"                                

Al een tijd geleden hadden ze al aangekondigd om de 4 daagse te gaan wandelen in apeldoorn. Zij doen het Voor Alzheimer Nederland, Voor ons, Voor onze familie en Voor alle andere mensen, die op dit moment persoonlijk met Dementie te maken hebben. Het is ontstaan door de onmacht die je krijgt, en het gevoel dat je persoonlijk raakt. En ook omdat er nog geen "geneesmiddel" is gevonden. Gelukkig word er enorm hard aan gewerkt. Ik las eens ergens:  “voor wie niet weet waar hij naar toe wil, zijn alle wegen goed” en zo zie ik de wetenschap ook zoeken naar oplossing.

Het is voor ons al heel moeilijk te begrijpen, uit te leggen en accepteren wat je overkomt. Dit geld voor de familie ook.

Het ontroerend me dat door die onmacht toch iets ontstaat als deze tocht. Een wandeltocht van 4 dagen begint met één stap, het hoeft geen wedstrijd te zijn. De eindstreep halen wel of niet, het gaat om wat je voelt, en al gaan er straks diverse emoties van gevoelens door ons heen we laten dan de tranen stromen, en wat er ook gebeurt we geven de strijd de niet op ! Als ik om me heen kijk wat er gebeurt, dan glimlach ik bij alle liefde die ik zie.

Iemand schreef eens het volgende: "Ik wil je hoofd bekijken - Ik bedoel, In je hoofd kijken - Je gedachten lezen - Misschien zal ik je dan begrijpen, of nog minder snappen - Ik zou zo graag die gedachte’s eens willen lezen." 

Wij wensen Team Gooswilligen alle succes toe !! en we komen jullie aanmoedigen.