7. jun, 2015

Algemeen Update

Hoe is het nou ? Deze vraag krijg ik met een regelmaat. Vele weten ondertussen al het antwoord -> Goed. Soms is het om dan snel door te lopen, vaak om dat ik dan moe ben om een gesprek aan te gaan. Maar zo is het niet altijd, want er zijn mensen die luisteren en mensen die niet luisteren! Die komen meteen met een "oplossing / voorbeelden" en meestal daaraan gekoppeld hun hele ziekte beeld, en dan als afsluiting maak je maar geen zorgen.

Gelukkig sta ik positief in het leven. Voor mij persoonlijk de goede manier om met het leven om te gaan. Maar tegelijkertijd ook de mooiste, en de minst belastende. Het is echt niet zo dat ik alleen maar een positieve instelling heb als het mij goed gaat. Dat zou wel heel simpel zijn. Iemand zei eens, het mooie van luisteren is, horen wat niet gezegd word.

Vaak vertel ik niet direct over het verloop, ik denk mede omdat het me onzeker en verdrietig maakt. De confrontatie, de acceptatie, en het dan een plek geven is elke weer anders. En die cirkel blijft maar doorgaan. 

Ik probeer dan ook nog de echtgenoot, papa, broer, opa, vriend te zijn. Maar de werkelijkheid is anders. Die taak word stap voor stap overgenomen door, renate, joery, sharona, angelo, evert en es, johan en jose, ed en wilma, en andere belangrijke mensen die ons dicht bij staan.

In één van de laatste blog's schreef mijn dochter sharona in een zin "vervelend omdat we praten of alles nog sneller gaat" nu een paar dagen verder, heb ik dat gevoel nog steeds maar ik vroeg me af moet ik dat dan verbloemen ? of ons / me zelf voor de gek houden ? 

Het is wel de realiteit, ik heb er voor gekozen om daarover gewoon te blijven informeren. 

Ik las eens het volgende: Tussen vriendschap en een roosje, is een heel groot onderscheid. Rozen bloeien slechts een poosje maar vriendschap duurt een eeuwigheid! Vriendschap is als een treinreis; sommigen stappen op, sommigen stappen af, en sommigen blijven zitten... tot de eindbestemming. We hebben goed team bestaande uit familie en medici en zorgverleners, maar voorlopig staat die trein nog wel even stil.