16. mei, 2015

Sorry, of Geen Sorry ?

Tijdens mijn dementie verloop, verander ik als persoon. Vandaag wil ik het volgende delen betreft het volgende, één van de oorzaken is de informatie stroom die ik wat vaker verkeerd begrijp of uitleg. Waardoor ik me steeds moet verontschuldigen "sorry".

Dit word een herkenbaar probleem: sorry zeggen, zelfs voor de dingen waar je niks aan kunt doen. Het woord sorry zeggen we net zo makkelijk als dat we iemand begroeten, en dat is eigenlijk helemaal niet nodig.

Veel sorry zeggen is een manier om de vrede te bewaren. Mannen zijn veel minder snel geneigd hun excuses aan te bieden. Dit komt omdat ze niet zwak over willen komen. Het is echter wel zo dat als mannen denken dat ze iets fout hebben gedaan, ze hier hun excuses ook voor aanbieden. Mannen zijn zich er alleen minder van bewust dat ze een fout maken, terwijl vrouwen zelfs foutjes zien die er niet zijn. Dat is heel zonde, want iemand die zich vaak verontschuldigt lijkt minder zelfverzekerd. Het kan anderen het idee geven alsof ze makkelijk over je heen kunnen lopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Er zijn dingen die je kunt doen om het ge-sorry te verminderen.

– Houd voor jezelf bij hoe vaak je sorry zegt, waarom je dit doet en of het echt nodig was. Had jij echt iets fout gedaan? Dan is een excuus uiteraard op zijn plek. Zo niet, besef je dan dat je niet altijd sorry hoeft te zeggen om de situatie te verbeteren.

– Zorg ervoor dat mensen jou nog serieus kunnen nemen. Heb je een beetje te sterke koffie gezet? Of heb je gelogen tegen een vriendin? Dit zijn twee heel uiteenlopende situaties, waarbij de ene sorry veel gewenster is dan de andere. Let hier op, zo zorg je dat jouw collega’s, vrienden en familie jouw verontschuldigingen nog wel serieus kunnen nemen. zie ook het filmpje not sorry.