21. apr, 2015

Tijd voor ons zelf, hoe vaak vergeten we dat !

 

Quality time, 

  

Op een middag ligt een visserman heerlijk op zijn rug op het strand naast zijn gammele en oude bootje. Er komt een miljonair voorbijlopen die de visser ziet liggen en een gesprek begint.

 

"Waarom lig je hier op het strand, het is nog maar middag, je kan nog veel meer vis vangen." De visser: "Waarom zou ik meer vis willen vangen?". "Nou, dan kan je de extra verkoop gebruiken voor het opknappen van je bootje en dat vist een stuk fijner en beter." "Waarom zou ik dat willen?". "Als je nog meer vist op één dag, dan kan je op een gegeven moment een leerling in dienst nemen die je helpt." "Waarom zou ik dat willen?" "Met de hulp van je leerling heb je nog meer vangst en verkoop, waardoor je een tweede boot kan kopen, met nog een leerling en dan gaat het hard." "Waarom zou ik dat willen?" "Je zal zien, dat je voor je het weet, niet meer zelf mee hoeft om te vissen, dan komt de vangst vanzelf binnen en kan je leuke dingen doen.

" Waarop de visser de man glimlachend aankijkt en zegt: "Maar dat doe ik nu toch al?"

Vele keren zijn we er op gewezen, vele keren stelden we het even uit, vele keren waren er momenten waarop we afsproken morgen, morgen nemen we tijd. Maar vanmiddag, vanmiddag hebben we er van genoten.