22. mrt, 2015

Update week 12

Toch nog even een week overzicht.

Het zal wel met structuur te maken hebben want ik had deze week al het één ander op de blog geschreven. Maar iets van "binnen" herrinnert mij er steeds aan.

Ik was dinsdag avond op mijn fiets gestapt om naar de muziekstudie avond te gaan.

Daar aangekomen was er niemand, heb nog even gewacht maar ik begreep achteraf dat ik wederom een verkeerde week in mij geheugen zat. Vorige keer was er muziekles en toen was ik er niet ! omdat ik overtuigd was dat het pas de volgende week was. ehhh nu ik het zo weer op schrijf ga ik morgen maar even bellen.

Woensdag op de dagopvang, werd het programma ook even omgegooid waardoor ik de halve dag even van slag was. Ik had wel meegekregen dat ik met een groep naar soest zou gaan om naar een speksteenleverancier wat beelden te bekijken en eventueel wat materiaal te kunnen kopen. Dat ik meteen in de eerste groep zat had ik niet goed begrepen. Daardoor raakte ik van "slag" want mijn dagritme en structuur op woensdag is standaard anders. Het is allemaal wel weer goed gekomen en heb ik een mooie ochtend gehad met inspriatie en ideeën. Maar ook hier bleek wel weer dat voor mij, structuur en dagritme heelbelangrijk is. Dat mijn brein niet zo snel meer schakelt als voorheen.

Dat was ook vrijdag met het sport uur. Bij wat loop oefeningen, word er wat voorgedaan eigenlijk heel eenvoudige dingen. Als ik die dan wil uitvoeren, maar mijn brein het niet verwerkt dan is het een raare gewaarwoording. De start beweging zie je maar het vervolg lukt niet. Gelukkig pakte en greep eva de sportbegeidster goed in. Maar dan zie je toch wel de stand van je dementie verloop. Ik kan het gelukkig wel goed relativeren, en het en plek geven. En zoals het in het leven is:

We kunnen niet Iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.