21. feb, 2015

Update week 8

Bezorgdheid is net als een schommelstoel, het houd je bezig.

Wie overkomt het niet. Je maakt je bezorgd over iets of iemand. Je bent er mee bezig. Heel begrijpelijk toch. Iedereen vindt het heel natuurlijk en menselijk, het is toch heel gewoon. Je geen zorgen maken dat is pas onnatuurlijk. Zo nu en dan overkomt het mij ook, het is een opeenstapeling van diverse dingen die je bezighouden. De route die je wel duizenden keren heb gelopen of gefietst, en dan toch even kort de weg kwijt raken. Ook het terug leggen en zoekraken van dingen ???? en wat andere praktische dingen zoals eerder geschreven in andere blogs.

Bij jonge mensen met dementie sta je nog vol in het leven. Dat de ziekte sneller verloopt en agressiever te werkt gaat dat heb ik ondervonden. Ik ervaar dat elke dag en kan er best goed mee om gaan vind ik zelf.

Het valt me op dat ik de grip meer begint kwijt te raken om mijn gevoel te vertalen. Het brein die het doorgeven en opslaan nu niet meer op de juiste plek bezorgd. Bezorgd daar in tegen steeds meer miscommunicatie, in het begrijpen of uitleggen ervan. Gelukkig kunnen we nog goed naar elkaar luisteren, om soms na vele woorden, de juiste snaar te raken. Zoals gisteren en vandaag, lieve schat bedankt voor je geduld x x x

Voor onze blog lezers een fijne zondag.      En we gaan weer voor een mooie week.