14. feb, 2015

Update week 7. Een Goed Gevoel.

Het is weer zo ver, update week 7. De week van zoeken, verdriet en Een Goed Gevoel.

Deze week liep alles door elkaar heen. Zoals eerder geschreven over de hond van mijn familie uit dordrecht, het toch steeds maar proberen en uitstellen tot het echt niet meer gaat. Ook al weet je dat die momenten er aan zitten te komen, maar op het moment dan overvalt het je. Ook al ben je groot, klein, wijs of eigenwijs, het doet wat met je gevoel !

Het onverwachte overlijden van mijn schoonvader. Opa is 82 geworden, was niet altijd "vriendelijk" tegen de verzorging of ander mensen. Door het moeilijke lopen, slecht zien, de diabetes, hart-problemen en we zouden eigenlijk nog nog wel even kunnen doorgaan gaf opa aan, dat het voor hem genoeg was geweest. Voor ons is het dus een dubbel gevoel van verdriet, maar ook van dat het mooi is geweest, dat hij door de Heer is thuis gehaald.

Al deze dingen doen wat met je, bij mij was dat natuurlijk ook te merken. Bij de ziekte van alzheimer is structuur en regelmaat heel belangrijk. Nou deze week waren er sommigen discussie's / irritatie's onstaan omdat die structuur er even anders uitzag en ik niet snel kon schakelen in mijn koppie. Het zoek raken van diverse dingen, tijdbegrip raakte ik goed kwijt waardoor ik steeds dingen ging vragen die ik dus al pas had gevraagd. Er was zelf een moment dat ik mijn bril aan het zoeken was, en ik renate zo ver kreeg dat ze ook mee ging zoeken. Na een paar minuten keek ze mij aan en ...... hij stond gewoon op mijn neus. (ik had er zelfs nog mee in de spiegel gekeken) Het mooie en liefdevolle is er dan wel dat we er om kunnen lachen, maar ook kunnen relativeren dat het wel weer een moment opname is over de stand van deze ziekte.

En dat brengt me dan op mijn "thema" een goed gevoel

Het is soms moeilijk om te leven, om je er helemaal om te geven.                                       Maar ik heb zo mijn dromen, al zullen die niet alle uit gaan komen.                                           Toch zal ik hier voor moeten vechten, en genieten van elk moment, zelfs van de slechte.

Alles gebeurt met een doel, en dat geeft mij, Een Goed Gevoel.                                    Een goede zondag en een goede week toegewenst.