6. dec, 2014

Update week 49

 

 

Hierbij weer even een week verslag, 

 

Over een goede week ben ik klaar met mijn laatste werk bezoeken aan klanten en relaties en het afsluiten van mijn werkproces door de alzheimer gaat het niet meer. Tijdens deze bezoeken bespreek ik de situatie waarom ik moet stoppen met werken. Afgelopen week zaten er een paar klanten bij die ik al vele jaren bezoek, dat enkele dan hun emotie's en tranen lieten zien dat raakt me dubbel, vooral die klanten waarvan je niet het verwacht.

Het moeilijk lopen en de kracht verlies in mijn handen en gewrichten baart me voorzichtig zorgen omdat het niet minder wordt en bij meer inspanning progessiever word en me moet gaan aanpassen. Vrijdag bij de dagopvang tijdens het sport uur besproken met de sportbegeleidster, zij maakt daarbij extra zorgen over het bijkomende onbelans. word vervolgd. 

Aankomende week hebben wij een meeting bij de dementiecoach, ik ben daar druk mee bezig met de voorbereiding, gelukkig heb ik het meeste al klaar moet het nog even uitwerken op papier.

 

Als afsluiter voor de bloglezers, een overdenking.

Een man ging naar de kapper om zijn haar en baard te laten knippen. Ze begonnen te discussiëren en spraken over vele zaken. Al gauw kwamen ze bij de bekende vraag of God wel bestaat. De kapper zei: “kijk, ik geloof niet dat God bestaat.” “Waarom zeg je zoiets”? vroeg de man. “Nou, iemand hoeft alleen maar naar de wereld te kijken en hij zal zien dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, zouden daar dan zoveel zieke mensen zijn? Zouden daar zoveel gehandicapte kinderen zijn? Nee, als Hij echt bestond, zou er geen ellende zijn op de aarde. Ik kan me niet voorstellen dat een God dit allemaal kan toestaan. De man was even stil maar zei verder niets. De kapper was inmiddels klaar en de man verliet de zaak. Onderweg naar huis zag hij een oude man op straat met een heel lang haar en ongetrimde baard. De man ging onmiddellijk weer terug naar de kapperszaak en zei tegen de kapper: “KAPPERS BESTAAN NIET!”  “NEE!” Schreeuwde de cliënt. “Kappers bestaan gewoon niet. Als zij echt bestonden, zouden er geen mensen meer rond lopen met lang haar en ongetrimde baarden op de wereld.”  De kapper antwoordde: “Ach, wij kappers bestaan zeker wel. Het zijn gewoon de mensen die niet naar ons komen.”

“Exact!” ging de man verder. “Dat is het hem nou juist. God bestaat ook zeer zeker wel. Het zijn juist de mensen die niet naar Hem gaan en Hem niet opzoeken maar wel oordelen.

fijne zondag, en maak er een goede week van.