28. nov, 2014

Update week 48

Update week 48  mag in de boeken als een goede week.

Woensdagavond zijn we aanwezig geweest bij een voorstelling in het gemeentehuis van Zeist over alzheimer de zaal was geheel bezet. Toneel groep KAPOK speelde in totaal 3 situaties waarin je actief werd betrokken van uit je stoel om te reageren de situatie goed op te lossen, en zo kom je er achter wat je eigenlijk wel en niet moet doen. De situaties waren heel herkenbaar en zo werd er geleerd hoe er mee om te gaan. Bijvoorbeeld als iemand verward is dan ga je van nature allerlei dingen vragen als - wat doet u hier, kan ik u helpen, is alles wel goed met U,etc., etc., omdat de persoon zich toch al onzeker gedraagt raakt daardoor nog meer in de war en word de situatie er meestal niet beter op.  De oplossing was eigenlijk eenvoudig, blijf rustig en stel je zelf eerst even voor, “ik ben frans en woon hier” en vraag dan, wie bent U en waar woont U dan schakelt er bij de demente persoon een knop om en noemt dan bijna altijd haar of zijn naam en dan langzaam woont u hier in de buurt etc.  en zo is een eventueel adres of naam voor een telefoonnummer sneller te achterhalen.

Vandaag weer de dagopvang gehad, extra was vandaag het uurtje sporten. We zijn begonnen met het mentoren en indelen van welke attributen en oefeningen voor mij belangrijk zijn. Het lopen en de spieren is voorlopig prioriteit 1. Duidelijk is gebleken dat het onbalans aan mijn linkerkant veel problemen veroorzaakt en extra energie kost daar gaan we eerst aan werken.

Ook zorgt het dagprogramma voor structuur en dat geeft rust.

En ik heb als weekafsluiter toch weer een muziekmoment ( heb er nog zo veel….) ik heb weer iets met Stef Bos.

Dit keer het nummer - Samen zijn Wij sterk. Halverwege zingt hij, - dat als je word overvallen door een “storm op volle zee”, - ik ben er uit gekomen, - maar ik kon het niet alleen! - het is de eenvoud van de tweevoud, - je vind het niet als je het zoekt, - Je hoeft er niemand voor te volgen, - het komt soms zelf naar je toe…..  

fijne nieuwe week toegewenst.